«Politico»: Είναι πόλεμος; Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι πάνε διακοπές στο εξωτερικό…

Ενώ το ασθενέστερο ρούβλι και τα αυξανόμενα οικονομικά δεινά σημαίνουν ότι πολλές οικογένειες θα περάσουν τους θερμότερους μήνες του χρόνου στις ντάτσες τους, όσες έχουν αρκετά μετρητά για να ταξιδεύσουν θα κατευθυνθούν σε μία από τις χώρες της Ευρώπης ή της Ασίας.

by Times Newsroom

Καθώς ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία, εκατοντάδες χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια Ρώσοι πηγαίνουν διακοπές. Ενώ το ασθενέστερο ρούβλι και τα αυξανόμενα οικονομικά δεινά σημαίνουν ότι πολλές οικογένειες θα περάσουν τους θερμότερους μήνες του χρόνου στις ντάτσες τους, όσες έχουν αρκετά μετρητά για να ταξιδεύσουν θα κατευθυνθούν σε μία από τις χώρες της Ευρώπης ή της Ασίας. Δεν είναι ευπρόσδεκτοι παντού, σημειώνει το Politico.

Στην Τουρκία

Η ηλεκτρονική πύλη ενημερώνει ότι τα πιο δημοφιλή μέρη όπου οι Ρώσοι περνούν τις διακοπές τους είναι στην Τουρκία. Είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχει απαγορεύσει τις πτήσεις από τη Ρωσία και καθώς οι ουρανοί στην ΕΕ είναι κλειστοί, οι τουρκικές εταιρείες προσφέρουν πτήσεις από τη Μόσχα σε ηλιόλουστους προορισμούς όπως η Αττάλεια και η Αλικαρνασσός για μόλις 130 ευρώ.

«Στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτήν την εβδομάδα δείχνουν ότι πρώτο εξάμηνο του έτους, τα έσοδα από τον τουρισμό στην Τουρκία, αυξήθηκαν κατά περισσότερο από το ένα τέταρτο στα 21,7 δισ. δολάρια. Έως και 7 εκατομμύρια Ρώσοι αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα φέτος. Κάποιοι αποφάσισαν ακόμη και να μείνουν μόνιμα, καθώς 145 χιλιάδες Ρώσοι έχουν τώρα άδεια παραμονής.

Στην Γεωργία

Στη δεύτερη θέση έρχεται η Γεωργία. Το 2022 πάνω από 1,1 εκατομμύρια Ρώσοι επισκέφθηκαν τη χώρα, σε σύγκριση με μόλις 200 χιλιάδες τον προηγούμενο χρόνο.

Η Τιφλίδα προσπαθεί από την αρχή του πολέμου να ενισχύσει τις σχέσεις της με το Κρεμλίνο και να εκμεταλλευθεί το πάθος των Ρώσων για ταξίδια.

Στην Ταϊλάνδη

Σύμφωνα, εξάλλου, με δημοσίευμα του Bloomberg  ο αριθμός των Ρώσων που επισκέπτονται την Ταϊλάνδη έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 1000% κατά τη διάρκεια του έτους. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι 791.574 Ρώσοι επισκέφθηκαν την ασιατιή χώρα κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Μάλιστα, οι Ρώσοι στη χώρα αυτή αγοράζουν εξοχικές κατοικίες, παρά την κρίση του πολέμου με την Ουκρανία.

 Στα Αραβικά Εμιράτα

Ο αριθμός των Ρώσων που ταξίδεψαν με αεροπλάνο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αυξήθηκε κατά 63 τοις εκατό πέρυσι. Οι Ρώσοι φαίνεται να αισθάνονται πιο άνετα στην πόλη της ερήμου παρά στις δυτικές χώρες. Ρωσικές εταιρείες μετακομίζουν στη χώρα του Κόλπου και το Κρεμλίνο πουλά τεράστιες ποσότητες πετρελαίου με έκπτωση σε αυτή τη χώρα.

Στην Κύπρο

Ο τελευταίος προορισμός είναι η Κύπρος, όπου οι διακοπές στην παραλία είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό απρόσιτες για τους απλούς Ρώσους, αφού η χώρα, όπως και άλλα κράτη μέλη τηςη ΕΕ, απαγόρευσε τις εμπορικές πτήσεις από τη Ρωσαία και εισήγαγε το τέλος βίζας 80 ευρώ πέρυσι. Αλλά για όσους έχουν οικονομική δυνατότητα, οι πτήσεις από τη Ρωσία σε μια σύντομη στάση στην Κωνσνταντινούπολη ή το Ερεβάν κοστίζουν περίπου 250 ευρώ.

Από τις Βρυξέλλες Λούκας Οσίνσκι

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com