Πρόεδρος Βουλγαρίας: Πρώτα οι Βούλγαροι στο Σύνταγμα των Σκοπίων και μετά ένταξη στην ΕΕ

Για να είναι βιώσιμη, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας (RCM) πρέπει να βασίζεται στην εκπλήρωση των κριτηρίων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ.

by Times Newsroom

Ο Βούλγαρος πρόεδρος, Ρούμεν Ράντεφ αναφέρει τις βουλγαρικές απαιτήσεις για τα Σκόπια στον Μανουέλ Σαράτσιν- απεσταλμένο της Γερμανίας στα Δυτικά Βαλκάνια

Για να είναι βιώσιμη, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας (RCM) πρέπει να βασίζεται στην εκπλήρωση των κριτηρίων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ.

Ο Ράντεφ δέχτηκε στο «Ντοντούκοφ 2» τον ειδικό απεσταλμένο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας για τα Δυτικά Βαλκάνια, Μανουέλ Σαράτσιν, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του αρχηγού του κράτους.

Η ένταξη των Βουλγάρων στο σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ, αλλά δεν είναι η μόνη, σημείωσε ο πρόεδρος και υπενθύμισε ότι αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής απόφασης που λήφθηκε τον Ιούλιο του 2022 για τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Σκοπίων είναι η εφαρμογή των συμφωνιών στα διμερή πρωτόκολλα στο πλαίσιο της Συνθήκης Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας του 2017.
Ο Ρούμεν Ράντεφ επεσήμανε επίσης ότι δεν πρόκειται πλέον για ανοιχτά ερωτήματα που αφορούν τις δύο χώρες, αλλά για ερωτήματα που αφορούν τις σχέσεις των Σκοπίων με την ΕΕ.

Ο αρχηγός του βουλγαρικού κράτους τόνισε ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να επιτευχθεί η συμπερίληψη των Βουλγάρων στο σύνταγμα των Σκοπίων το συντομότερο δυνατό, καθώς και να καταβληθούν σοβαρές προσπάθειες για την εξάλειψη της γλώσσας μίσους προς τους Βούλγαρους και τη Βουλγαρία, να αλλάξει το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων και στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, καθώς και στους κρατικούς και επιστημονικούς φορείς.

Μόνο έτσι μπορούν να οικοδομηθούν σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας στην περιοχή και η Βόρεια Μακεδονία να επιτύχει πρόοδο στη διαδικασία της ευρωπαϊκής της ολοκλήρωσης.

Ο Ράντεφ, γράφουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, τόνισε, επίσης, ότι η Βουλγαρία και η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας μοιράζονται μια προαιώνια κοινή ιστορία, πολιτισμό και παραδόσεις και η Βουλγαρία αναμένει ότι η διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια θα είναι βιώσιμη, σταθερή και μη αναστρέψιμη και να μην υπονομεύσει με κανέναν τρόπο τα θεμέλια της Ενωμένης Ευρώπης.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com