Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Δύο νεκροί – Έρευνες για το τέταρτο μέλος του πληρώματος

Υπενθυμίζεται ότι στο ελικόπτερο, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς κοντά στην παραλία Πλάκα, επέβαιναν τέσσερα μέλη πληρώματος: ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας πυροσβέστης.

by Times Newsroom

Χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν δύο μέλη του τετραμελούς πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου Mi 8 που συνετρίβη στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά στη Σάμο ενώ αυτό επιχειρούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στο νησί. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών στη ξηρά για ανάνηψη οι δύο άνδρες δεν ανταποκρίθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου θα γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις.

Ο Ρουμάνος χειριστής του ελικοπτέρου διασώθηκε και οδηγήθηκε με ασφάλεια στη στεριά, όπου και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ Σάμου, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και του τέταρτου μέλους του πληρώματος.

Η στιγμή της διάσωσης του πιλότου από το samos24.gr:

Φωτογραφίες από τη διάσωση του πιλότου:

 

Ο πιλότος επιβιβάστηκε στη συνέχεια στο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο είχε απογειωθεί από τη Χίο, όπου έδινε πληροφορίες στα στελέχη που επιχειρούν στην έρευνα για την ανεύρεση του πληρώματος του ελικοπτέρου, το οποίο ήταν μισθωμένο από την Ουκρανία για να επιχειρεί στις πυρκαγιές.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και των άλλων μελών του πληρώματος. Το δυσάρεστο, ωστόσο, ήταν πως βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα γίνονται έρευνες από τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη και ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, ενώ στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ.

Το χρονικό της συντριβής

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi8 μισθωμένο από την Ουκρανία έπεσε στη θάλασσα βόρεια του Παλαιοχωρίου που είχε σταλεί νωρίτερα για κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο που έχει ξεσπάσει από τις 14.00. Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από Σάμο στις 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούσαν άνεμοι 6 μποφόρ.

Νωρίτερα, η τοπική ιστοσελίδα samos24.gr δημοσίευσε στο Facebook μία φωτογραφία η οποία φέρεται να είναι από τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου.

Δείτε τη φωτογραφία από το samos24.gr:

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή