Πύλος: Εντοπίστηκε σκάφος με πάνω από 120 μετανάστες

Το Λιμενικό ενημερώθηκε, όταν οι ίδιοι επικοινώνησαν μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, ζητώντας βοήθεια.

by Times Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης 120 μεταναστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν πάνω σε ιστιοφόρο, στη θαλάσσια περιοχή 43 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Το Λιμενικό ενημερώθηκε, όταν οι ίδιοι επικοινώνησαν μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, ζητώντας βοήθεια.

Στο σημείο, ίπταται ήδη ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στην περιοχή βρίσκονται τέσσερα παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ αυτή την ώρα σπεύδουν τρία σκάφη του Λιμενικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν.

Με σημαία Λιβερίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Λιμενικό το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα μέσω 112 για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Άμεσα δεσμεύτηκαν τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία, ενώ δόθηκε εντολή σε ένα (01) Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σε ένα (01) Αρματαγωγό Π.Ν. να μεταβούν στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, καθώς και σε εκπαιδευτικό αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας και σε ένα (01) ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιπλέον ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού μετέβη από Κοτρώνι στην Καλαμάτα και είναι σε επιφυλακή.

Το Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε αρχικώς από το Φ/Γ πλοίο «ZIM CHINA» σημαίας Λιβερίας και από εναέριο εκπαιδευτικό μέσο Π.Α. και ακολούθως και από ελικόπτερο Π.Α.. Στη συνέχεια έτερο παραπλέον πλοίο πρόσδεσε παραπλεύρως το Ι/Φ προς ασφάλιση του και εξακρίβωση για άτομα με τυχόν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης αλλά και παροχής νερού.

Δεν επιβεβαιώθηκε η αρχική πληροφορία ότι το Ι/Φ σκάφος είχε εισροή υδάτων και ότι ήταν σε κίνδυνο.

Δηλώθηκε ότι πέντε (05) άτομα έχρηζαν φροντίδας και δύο (02) νοσοκομειακής περίθαλψης. Ακολούθως στο σημείο κατέφθασε το Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού για να επιβιβάσει τους ανωτέρω επτά (07), οι οποίοι αρνήθηκαν την επιβίβαση στο σκάφος του Λιμενικού, δηλώνοντας ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Αναμένεται η άφιξη του Παράκτιου Περιπολικού σκάφους του Λιμενικού με σκοπό την ασφαλή μετεπιβίβαση των αλλοδαπών και τη μεταφορά τους με ασφάλεια σε λιμένα.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι Β 4 – 5 BF.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή