«Πυρά» στον Χάρι για όσους σκότωσε στο Αφγανιστάν – «Το πιο επικίνδυνο ψέμα ότι καυχήθηκα» λέει

To Spare έχει τις περισσότερες πωλήσεις σε μη λογοτεχνικό βιβλίο στο Ηνωμένο Βασίλειο

by Times Newsroom

Σε καυτό θέμα συζήτησης έχει εξελιχθεί η έκδοση της αυτοβιογραφίας του Χάρι, Spare. Στο βιβλίο του ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου αφηγείται περιστατικά από τις δύο αποστολές του στο ΑφγανιστάνQ αρχικά το 2007-8 για 10 εβδομάδες και στη συνέχεια, ως πιλότος ελικοπτέρου Apache, από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013, αλλά και για τον αριθμό των ανθρώπων -25- που σκότωσε. Ο Χάρι παραιτήθηκε από τον στρατό το 2015.

Βρετανικές εφημερίδες, στις οποίες ασκεί έντονη κριτική μέσα από το βιβλίο του, και κάποιοι ανώτεροι πρώην αξιωματικοί του βρετανικού στρατού έχουν κατακρίνει την απόφασή του να δημοσιοποιήσει τον αριθμό των ανθρώπων που σκότωσε, λέγοντας ότι αυτό κινδυνεύει να θέσει τον ίδιο και άλλα πρόσωπα στο στόχαστρο αντιποίνων. Ο πρίγκιπας Χάρι πέρασε στην αντεπίθεση και δήλωσε ιδιαιτέρως ενοχλημένος από το ψέμα ότι καυχήθηκε πως σκότωσε 25 ανθρώπους στο Αφγανιστάν όταν υπηρετούσε ως πιλότος στρατιωτικού ελικοπτέρου.

Μιλώντας στην αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή του Στίβεν Κόλμπερτ «The Late Show», ο Χάρι εξήγησε ότι αυτό το έκανε μόνο και μόνο με στόχο να μειωθεί ο αριθμός των αυτοκτονιών από βετεράνους του στρατού.

«Αναμφίβολα το πιο επικίνδυνο ψέμα που έχουν πει είναι ότι καυχήθηκα για τον αριθμό των ανθρώπων που σκότωσα στο Αφγανιστάν», είπε επισημαίνοντας ότι ο Τύπος διαστρέβλωσε τα λόγια του. «Επέλεξα να το μοιραστώ γιατί έχοντας περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες συνεργαζόμενος με βετεράνους σε όλο τον κόσμο, θεωρώ ότι το σημαντικότερο πράγμα είναι να είσαι ειλικρινής και να μπορείς να δώσεις χώρο στους άλλους να μοιράζονται χωρίς ντροπή τις εμπειρίες τους» σχολίασε ο πρίγκιπας.

Δείτε μετά το 7:30

Χθες Τρίτη 10/1 ο εκδότης είπε ότι το βιβλίο του Χάρι έχει γίνει το πιο ευπώλητο μη λογοτεχνικό βιβλίο στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι σήμερα. Οι λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή και τις σχέσεις του με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας καθώς και οι κατηγορίες για το πως αυτά συνεργάστηκαν με έναν εχθρικό Τύπο κυριάρχησαν στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης επί ημέρες.

«Δεν πρόκειται να πω ψέματα, οι τελευταίες ημέρες ήταν επώδυνες και αποτέλεσαν πρόκληση» κατέληξε ο Χάρι.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή