“ΟΧΙ”

Ένα περήφανο ΟΧΙ παρά τις τις βαρύτατες συνέπειες και το μέγα κόστος έχει μεγαλύτερη αξία από ένα δειλό ΝΑΙ!

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ

Είμαστε λαός ξεχωριστός!

Έχουμε τον δικό μας βηματισμό και ιδιαίτερα δύσβατο, μακρύ, δοξασμένο και ματωμένο δρόμο στην τρισχιλιετή ιστορική μας πορεία !

Επιλέγουμε τα δύσκολα,τα αδιανόητα και για πολλούς αχρείαστα και απίθανα!

Για μια ιδέα για ένα πουκάμισο αδειανό!

Μπορεί μια ήττα να μας οδηγήσει στην μεγαλύτερη νίκη ή μια μεγάλη νίκη στην μεγαλύτερη ήττα!

Έτσι πορευόμαστε …

Ακροβατώντας ανάμεσα στο θυμοειδές,στο επιθυμητικό, στη λογική και στο παράλογο !

Ένα περήφανο ΟΧΙ παρά τις τις βαρύτατες συνέπειες και το μέγα κόστος έχει μεγαλύτερη αξία από ένα δειλό ΝΑΙ!

Η Ελλάδα πλήρωσε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο τον βαρύτερο φόρο αίματος και καταστροφών αναλογικά μετά την Σοβιετική Ένωση!

Η ειρήνη την βρήκε σε έναν εξίσου καταστροφικό και αιματηρό εμφύλιο ενώ όλοι οι λαοί θεράπευαν τις πληγές του πολέμου και οικοδομούσαν την ειρήνη…

Η Ελλάδα είναι… περίεργη!Αρμενίζει κατά το δοκούν! Έχει δύο εθνικές εορτές!

Μια της παλιγγενεσίας της από τον τεσσάρων αιώνων οθωμανικό ζυγό και μια αυτήν, την φωτεινή και λαμπρή 28η Οκτωβρίου που πρόβαλε ανάμεσα σε σύννεφα , βροχές και χιόνια εκείνο το ξημέρωμα του 1940!

Κάθε τέτοια ημέρα γιορτάζει την επέτειο εισόδου της στον πόλεμο του ’40, μετά από μια άνανδρη και απρόκλητη επίθεση ενώ οι περισσότερες χώρες συνηθίζουν να γιορτάζουν την λήξη ενός πολέμου, και την έλευση της ειρήνης!

Στην ιταμή απαίτηση απάντησε ΟΧΙ!

Η Ελλάδα υπερασπίστηκε την ανεξαρτησία, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την τιμή και την ιστορία της!

Απέναντι στον σκοταδισμό, στον ολοκληρωτισμό, του ‘Αξονα των φασιστικών ιταλικών δυνάμεων και μετά την εισβολή των γερμανικών ναζιστικών δυνάμεων, την άνοιξη του 1941, οργανώνει ένα από τα μαζικότερα αντιστασιακά κινήματα στον κόσμο που οδήγησε στην απελευθέρωσή του, τον Οκτώβριο του 1944.

Αιώνια τιμή και δόξα στους ήρωες που άφησαν τα κόκκαλά τους στα αλβανικά βουνά τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες της Εθνικής Αντιστάσεως και στον υπέροχο ελληνικό λαό που στο σύνολό του (εξαιρουμένης της θλιβερής προδοτικής μειοψηφίας των συνεργατών του κατακτητή,Χιτών και Ταγματασφαλιτών) που έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα για αρχές και αξίες για ελευθερία, δημοκρατία, αξιοπρέπεια και ειρήνη στον κόσμο!

Χρόνια πολλά

Χρόνια ελεύθερα.

Ειρηνικά και δημοκρατικά

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com