Ρόναλντ Ντέιβιντ Λέινγκ (1927 – 1989) Σκωτσέζος ψυχίατρος…

...που έγραψε εκτενώς για τις ψυχικές ασθένειες - ιδίως την εμπειρία της ψύχωσης

by Times Newsroom

Ο Ρόναλντ Ντέιβιντ Λέινγκ (Ronald David Laing, 7 Οκτωβρίου 1927 – 23 Αυγούστου 1989), συνήθως αναφερόμενος ως Ρ. Ντ. Λέινγκ (R. D. Laing), ήταν Σκωτσέζος ψυχίατρος που έγραψε εκτενώς για τις ψυχικές ασθένειες – ιδίως την εμπειρία της ψύχωσης.

Οι απόψεις του Λέινγκ σχετικά με τα αίτια και τη θεραπεία της σοβαρής διανοητικής δυσλειτουργίας, που επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την υπαρξιακή φιλοσοφία, έρχονταν σε αντίθεση με τις μεθόδους χημικών και ηλεκτροσόκ, που έγιναν η ψυχιατρική ορθοδοξία της εποχής. Λαμβάνοντας τα εκφρασμένα συναισθήματα του συγκεκριμένου ασθενούς ή πελάτη ως έγκυρες περιγραφές της εμπειρίας που βιώνεται και όχι απλώς ως συμπτώματα ψυχικής ασθένειας, ο Λέινγκ θεωρούσε τη Σχιζοφρένεια ως θεωρία όχι ως γεγονός. Αν και συνδεόταν στο μυαλό του κοινού με την αντιψυχιατρική, απέρριψε την ετικέτα. Πολιτικά, θεωρήθηκε ως στοχαστής της Νέας Αριστεράς. Ο Λέινγκ απεικονίστηκε στην ταινία Mad to Be Normal.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com