Ρωσία: Η «βασίλισσα» της ρωσικής ποπ Άλα Πουγκατσόβα ενδέχεται να χαρακτηριστεί «ξένος πράκτορας» στη χώρα

Ρώσοι εισαγγελείς ζήτησαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης να χαρακτηρίσει την Άλα Πουγκατσόβα, τη βασίλισσα της ποπ επί Σοβιετικής Ένωσης, "ξένο πράκτορα" μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

by Times Newsroom

H 74χρονη Πουγκατσόβα που υπήρξε σύμβολο επί Σοβιετικής Ένωσης αλλά και στην μετασοβιετική εποχή, έχει επικρίνει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Πουγκατσόβα είναι μια από τις πιο διάσημες προσωπικότητες της Ρωσία, που την γνωρίζουν ολόκληρες γενιές για τα τραγούδια της όπως το “Εκατομμύρια κόκκινα τριαντάφυλλα” του 1982 και την ταινία του 1978 “Η γυναίκα που τραγουδάει”.

Kατά το παρελθόν είχε τιμηθεί από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον προκάτοχο του Μπορίς Γιέλτσιν. Όταν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης πέθανε το 2022, η Πουγκατσόβα τον επαίνεσε επειδή έφερε την ελευθερία και ήταν κατά της βίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή