Ρωσία: «Λουκέτο» στα τοπικά γραφεία της Διεθνούς Αμνηστίας άλλων 14 ΜΚΟ

Λόγω «παραβιάσεων» της ρωσικής νομοθεσίας

by Times Newsroom

Η Ρωσία έκλεισε σήμερα τα γραφεία συνολικά 15 ξένων μη κυβερνητικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και εκείνα της Διεθνούς Αμνηστίας και του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), όπως ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

Το τοπικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας (Ηνωμένο Βασίλειο) και του HRW (ΗΠΑ) «αποκλείστηκαν από το επίσημο μητρώο των ξένων μη κυβερνητικών οργανώσεων» στη Ρωσία λόγω «παραβιάσεων της ρωσικής νομοθεσίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Δεν διευκρινίστηκε για ποιες «παραβιάσεις» κατηγορούνται οι οργανώσεις αυτές, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο τα πρακτορεία AFP και Reuters.

Η Διεθνής Αμνηστία διευκρίνισε από την πλευρά της ότι η απόφαση αυτή ισοδυναμεί ντε φάκτο με κλείσιμο των γραφείων της.

Από το επίσημο μητρώο διαγράφτηκαν επίσης το Κληροδότημα Κάρνεγκι για τη Διεθνή Ειρήνη, το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, το Ίδρυμα Αγά Χαν και το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης.

Συνολικά, οι εννέα μη κυβερνητικές οργανώσεις είναι γερμανικές, τρεις αμερικανικές, μία βρετανική, μία πολωνική και μία ελβετική.

Πριν από μερικές ημέρες το HRW ανέφερε ότι βρήκε «πολλές περιπτώσεις» στις οποίες οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις παραβίασαν το δίκαιο του πολέμου στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com