Ρωσία: Συνελήφθησαν δύο εργαζόμενοι στον σταθμό της Ζαπορίζια «επειδή βοηθούσαν την Ουκρανία»

Η Ρωσική Εθνική Φρουρά υποστηρίζει πως έδιναν πληροφορίες στις ουκρανικές αρχές

by Times Newsroom

Δύο εργαζόμενοι στον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρώσων συνελήφθησαν επειδή έδιναν πληροφορίες στις ουκρανικές αρχές, ανακοίνωσαν σήμερα η Ρωσική Εθνική Φρουρά και ένας αξιωματούχος της περιοχής που έχει διορισθεί από την Ρωσία.

Στην ανακοίνωση της η Ρωσική Εθνική Φρουρά αναφέρει ότι κατάφερε να αποτρέψει αυτό που αποκάλεσε «παράνομες ενέργειες» που απείλησαν την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού και ότι συνέλαβε δύο εργαζόμενους του σταθμού, μαζί με ένα τρίτο άτομο, που παραβίασε όπως λέει τις διαδικασίες πρόσβασης στον σταθμό και συνεργάστηκε με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, ο μεγαλύτερος της Ευρώπης, καταλήφθηκε από ρωσικά στρατεύματα τον Μάρτιο. Παραμένει κοντά στη γραμμή του μετώπου και έχει δεχθεί επανειλημμένα πυρά τις τελευταίες εβδομάδες, εγείροντας φόβους για μια πυρηνική καταστροφή. Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει η μία την άλλη για βομβαρδισμούς στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού.

Ο Βλαντίμιρ Ρόγκοφ, αξιωματούχος της διοίκησης που διόρισαν οι Ρώσοι, δήλωσε πως άλλοι δύο άνθρωποι είχαν συλληφθεί στις 17 Αυγούστου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι βοήθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις να στοχοποιήσουν επιθέσεις εναντίον του εργοστασίου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή