Σαν σήμερα 27 Ιουνίου: Ο Αλέξης Τσίπρας σοκάρει την Ευρώπη προκηρύσσοντας δημοψήφισμα – Το «Όχι» που έγινε «Ναι σε όλα»

Σαν σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας προκηρύσσει δημοψήφισμα.

by Times Newsroom

Το καλοκαίρι του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας καθήμενος στον πρωθυπουργικό θώκο και εν μέσω μέτρων λιτότητας, οικονομικής κρίσης και κλίματος απογοήτευσης μεταξύ των πολιτών, βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο: Ο ίδιος έχει αντιταχθεί σθενάρα στην υπογραφή ενός νέου μνημονίου αλλά στον αντίποδα βρίσκεται η επιστροφή στη δραχμή. Αποφασίζει τότε ότι για την δύσκολη αυτή απόφαση, πρέπει να πει τη γνώμη του ο λαός.

Έτσι, σαν σήμερα πριν 9 χρόνια, στη μία το πρωί της 26ης Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνει μήνυμα προς τον ελληνικό λαό καλώντας τον να ψηφίσει «εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup στις 25 Ιουνίου και αποτελείται από δύο έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα».

Ο κόσμος διχάζεται και πραγματοποιούνται ακόμη και συλλαλητήρια για το «Ναι» και το «Όχι» ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τάσσεται υπέρ του «Όχι».

Τελικά στο δημοψήφισμα επικρατεί το «Όχι» και μάλιστα σε ποσοστό 61,31%. Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα ως εντολή για διαπραγμάτευση και όχι για ρήξη με τους Θεσμούς, οι οποίοι αντιδρούν στις εξελίξεις ζητώντας μια ομόφωνη απόφαση των πολιτικών αρχηγών για το αν στηρίζουν ή όχι την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Έτσι, συντάσσεται ένα κείμενο 356 λέξεων με τις υπογραφές όλων των αρχηγών εκτός από αυτήν του γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, το οποίο δίνει ως απάντηση ένα ξεκάθαρο «Ναι».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com