Σχοινάς: Η πολιτική της ΕΕ για τον καρκίνο βασίζεται στη διασφάλιση ίσης πρόσβασης στην πρόληψη και τη φροντίδα για όλους

«Θέλουμε να αυξήσουμε την πρόσβαση στην πρόληψη του καρκίνου, την έγκαιρη ανίχνευση, τη θεραπεία και τη φροντίδα σε ολόκληρη την ΕΕ»

by Times Newsroom

Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου μπορεί να αυξήσει τις θεραπευτικές επιλογές και να σώσει ζωές, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στην εκδήλωση «Διασφάλιση Ίσης Πρόσβασης για Όλους: Καρκίνος στις Γυναίκες – Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου», που διοργάνωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου.

Ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι η πανδημία είχε ως συνέπεια τη διακοπή των θεραπειών, την καθυστέρηση του προσυμπτωματικού ελέγχου και την πρόσβαση στη φαρμακευτική αγωγή.

Παράλληλα, επισήμανε ότι έχει επηρεάσει την ποιότητα ζωής και τη μετέπειτα φροντίδα για τους ασθενείς.

«Θέλουμε να αυξήσουμε την πρόσβαση στην πρόληψη του καρκίνου, την έγκαιρη ανίχνευση, τη θεραπεία και τη φροντίδα σε ολόκληρη την ΕΕ», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής επισημαίνοντας ότι «οι ανισότητες δεν έχουν θέση σε μια Ευρώπη που βασίζεται στην αλληλεγγύη. Κάθε πολίτης αξίζει την ίδια ποιότητα φροντίδας, την ίδια πρόσβαση σε νέα φάρμακα και τις ίδιες καινοτόμες θεραπείες σε όλη την Ευρώπη».

Ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι «ο καρκίνος μας αφορά όλους, άμεσα ή έμμεσα. Αυτός είναι ο λόγος που εμείς επιθυμούμε η πολιτική μας για τον καρκίνο να βασίζεται στη διασφάλιση της ίσης πρόσβασης στην πρόληψη και την φροντίδα για όλους», ενώ αναφέρθηκε στην «ζωτική σημασία» της ισχυρής συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών, των υπευθύνων χάραξης πολιτικής, των κορυφαίων ειδικών της ογκολογίας και των υποστηρικτών των ασθενών.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να υποστηρίξει τα κράτη μέλη και τα ενδιαφερόμενα μέρη σε αυτή τη διαδικασία. Για εμάς είναι σαφές ότι χρειάζεται πλήρης συνεργασία, ισχυρή δέσμευση από όλους. Είμαστε πιο δυνατοί όταν δουλεύουμε χέρι χέρι», σημείωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Το να βοηθήσουμε στη βελτίωση της ζωής των πολιτών μας και στη μείωση του πόνου πολλών είναι μέρος των αξιών που θέλουμε να προωθήσουμε. Αυτός είναι ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής» τόνισε.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι «ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, είναι καιρός να ενώσουμε τις προσπάθειές μας και να κάνουμε τη δράση μας πιο αποτελεσματική. Να φέρουμε ελπίδα στις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο. Να δώσουμε μια προοπτική ζωής στους πολίτες που έχουν επηρεαστεί από αυτή την ασθένεια, σε όλη την Ευρώπη».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή