Σε διαθεσιμότητα ο αναπληρωτής διευθυντής τηλεόρασης του ΡΙΚ – Κατηγορείται για εργασιακό μπούλινγκ

Έγινε καταγγελία από εργαζόμενους του σταθμού μετά από ανάρτησή του

by Times Newsroom

Σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα τέθηκε ο αναπληρωτής διευθυντής τηλεόρασης του ΡΙΚ Σάββας Αριστοδήμου, μετά και την απόφαση του γενικού διευθυντή του κρατικού καναλιού για διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας εναντίον του.

Ο κ. Αριστοδήμου αντιμετωπίζει την κατηγορία της άσκησης εργασιακού μπούλινγκ σε βάρος συναδέλφων.

Σύμφωνα με πηγές εντός του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ και όπως αναμεταδίδει το politis.com.cy, η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία εργαζομένων του κρατικού καναλιού και τη συγκέντρωση 33 υπογραφών.

Αφορμή της καταγγελίας σε βάρος του αναπληρωτή διευθυντή του ΡΙΚ ήταν μια ανάρτηση στο Facebook όπου έθιξε την υπόληψη και την αξιοπρέπεια συναδέλφων.

Η απόφαση για διαθεσιμότητα του κ. Αριστοδήμου έχει σκοπό να διασφαλίσει το αδιάβλητο της πειθαρχικής διαδικασίας που έχει αρχίσει σε βάρος του και την αποφυγή οποιουδήποτε τρόπου επηρεασμού όσων εργαζομένων καταγγέλλουν εργασιακό μπούλινγκ.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να συνεδριάσει η ΕΥΡΙΚ με θέμα τις καταγγελίες σε βάρος του κ. Αριστοδήμου και ενδέχεται να ληφθεί απόφαση αποβολής του από την συντεχνία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αριστοδήμου υπήρξε πρόεδρος της ΕΥΡΙΚ ενώ υπήρξαν στο παρελθόν πειθαρχικές έρευνες σε βάρος του με καταδικαστικές αποφάσεις από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του ΡΙΚ. Παρόλα αυτά, δεν επιβλήθηκε ποινή λόγω του διορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου το οποίο αποφάσισε ότι δεν μπορεί να επιβάλει ποινή σε πειθαρχικές υποθέσεις στις οποίες δεν συμμετείχε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή