Στάρμερ και Σούνακ μίλησαν στο Sky News – Το κοινό «ψηφίζει» τον αρχηγό των Εργατικών

Η δεύτερη ευκαιρία για σύγκριση των δύο ηγετών, Ρίσι Σούνακ και Κιρ Στάρμερ στη Βρετανία έγινε με διαδοχικές συνεντεύξεις από δημοσιογράφο του Sky News και ερωτήσεις από το κοινό.

by Times Newsroom

Πρώτα ο Κιρ Στάρμερ των Εργατικών και μετά ο Ρίσι Σούνακ αντιμετώπισαν δύσκολες ερωτήσεις για το πρόγραμμα τους πριν τις εκλογές.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, η ακρίβεια, η υγεία, η επερχόμενη ή όχι φορολόγηση, η υγεία και το μεταναστευτικό πίεσαν τους δύο ηγέτες που προσπάθησαν να κερδίσουν λίγο έδαφος.

Ειδικότερα ο Κιρ Στάρμερ δέχτηκε και μία ερώτηση για τον “ρομποτικό” χαρακτήρα του, στην οποία απάντησε ότι είναι επειδή έχει αφοσιώσει τη ζωή του στην υπηρεσία του δημοσίου και της χώρας του, κάτι που δεν έπεισε τον ερωτώμενο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός βρέθηκε ακόμη μία φορά να απολογείται για τη βιαστική αποχώρηση του από τους εορτασμούς για τα 80 χρόνια από την ημέρα απόβασης στη Νορμανδία.

Απάντησε επίσης, σε μία προσωπική ερώτηση της Μπεθ Ρίγκμπι για το τι θα τον έκανε πιο συμπαθή στο κοινό. Ο Σούνακ επέλεξε να απαντήσει ότι καταναλώνει πολλά γλυκά σνακ και δεν είναι πιστός της υγιεινής διατροφής, όπως νομίζει ο κόσμος.

Δημοσκόπηση της YouGov αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων ενώπιον κοινού των ηγετών από τα δύο μεγάλα κόμματα, έδειξε καθαρή νίκη του Κιρ Στάρμερ.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι ο αρχηγός των Εργατικών είχε καλύτερη απόδοση από τον Ρίσι Σούνακ στην ειδική εκπομπή του Sky News. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της YouGov για το ειδησεογραφικό κανάλι ,το 36% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι κέρδισε ο Σούνακ, όμως το 64% έδωσε τη νίκη στον Στάρμερ.

Το τρίτο και τελευταίο ντιμπέιτ των δύο ηγετών θα γίνει στις 26 Ιουνίου στο BBC μία εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com