Στη Μπούκα με αλεξίσφαιρο η Φον ντερ Λάιεν: «Η Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό σας»

«Μάρτυρες» του μαζικού τάφου στην πόλη οι Ευρωπαίοι ηγέτες - «Ανείπωτο τίμημα που πλήρωσε ο αθώος ουκρανικός λαός»

by Times Newsroom

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έφτασε σήμερα στην Μπούκα, την μικρή πόλη βορειοδυτικά του Κιέβου που έχει γίνει σύμβολο των φρικαλεοτήτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Φον ντερ Λάιεν φορούσε αλεξίσφαιρο και συνοδευόταν από τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, είχε ανακοινώσει ότι θα μεταβεί σήμερα στο Κίεβο ως ένδειξη υποστήριξης στην Ουκρανία.

Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες πήγαν να δουν τους ομαδικούς τάφους στην Μπούκα όπου θάφτηκαν δεκάδες άμαχοι, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σε σχετική ανάρτησή της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημειώνει: «Ήταν σημαντικό να ξεκινήσω την επίσκεψή μου στη Μπούκα. Διότι στη Μπούκα γκρεμίστηκε η ανθρωπιά μας».

«Το μήνυμά μου στον ουκρανικό λαό» είναι το εξής, συνέχισε: «Οι υπεύθυνοι για τις θηριωδίες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ο αγώνας σας είναι ο αγώνας μας. Είμαι στο Κίεβο σήμερα για να σας πω ότι η Ευρώπη είναι στο πλευρό σας».

«Γίναμε (σ.σ. αυτόπτες) μάρτυρες τρομακτικών εικόνων από τη Μπούκα», ανέφερε από την πλευρά του ο Μπορέλ, ο οποίος μίλησε για «καταστροφές και φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τη Ρωσία» και για «ανείπωτο τίμημα που πλήρωσε ο αθώος ουκρανικός λαός».

«Τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε η Ρωσία στη Μπούχα και αλλού πρέπει να διερευνηθούν», τόνισε και υπογράμμισε πως η ΕΕ θα υποστηρίξει τις ουκρανικές αρχές στο ερευνητικό και διωκτικό τους έργο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή