Στις 30 Ιουνίου ανοίγει η συζήτηση για τις ψηφιακές δεξιότητες και την επίδρασή τους στην ελληνική οικονομία

Παρουσίαση έρευνας από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για λογαριασμό του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών

by Times Newsroom

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών διοργανώνουν την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 11.00 στο ξενοδοχείο King George, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με την έλλειψη των ψηφιακών δεξιοτήτων και τους κινδύνους του ψηφιακού χάσματος για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί με αφορμή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για λογαριασμό του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών και με την υποστήριξη της Microsoft για τις ελλείψεις ψηφιακών δεξιοτήτων στον εργασιακό τομέα, τα αποτελέσματα της οποία θα παρουσιαστούν στον πλαίσιο της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος οι αρμόδιοι Υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μάκης Βορίδης, Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Αρμόδιος για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης οι οποίοι θα καταθέσουν τις προτεραιότητες και τις ενέργειες που αναλαμβάνει η Πολιτεία για ψηφιακή αναβάθμιση στον εργασιακό τομέα. Στη συζήτηση για τις νέες δεξιότητες που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας θα συμμετάσχει επίσης ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν Πρυτάνεις από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας και CEOs, επικεφαλής τεχνολογίας και ανθρώπινου δυναμικού από εταιρείες που αποτελούν μεγάλους εργοδότες της χώρα όπως τράπεζες, τεχνολογικές καθώς και ενεργειακές εταιρείες.

Στόχο της εκδήλωσης αποτελεί η ενίσχυση και συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός για την ανάπτυξη βασικών και εξειδικευμένων ψηφιακών δεξιοτήτων για την επανακατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού και την ανάπτυξη της οικονομίας εν γένει.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com