Ξενοδοχεία: Παρκόμετρο… στις ξαπλώστρες για να σταματήσουν τον πόλεμο της πετσέτας!

Ήδη κάνουν το γύρο του διαδικτύου βίντεο στο Tik Tok τα οποία παρουσιάζουν με χιουμοριστικό τρόπο τον πόλεμο της ξαπλώστρας ή της πετσέτας, ο οποίος εκτυλίσσεται και πάλι έπειτα από 2 χρόνια, στα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου.

by Times Newsroom

Πολλά ξενοδοχεία, με την επιστροφή των τουριστών στους μεγάλους προορισμούς της Μεσογείου, έχουν ξεκινήσει να καταγράφουν σκηνές του παρελθόντος, με τους τουρίστες να σπεύδουν από νωρίς το πρωί να εντοπίσουν άδειες ξαπλώστρες όπου απλώνουν τις πετσέτες τους, προκειμένου να προλάβουν να διασφαλίσουν μια θέση στην… πισίνα.

Η Thomas Cook, πριν την κατάρρευσή της, είχε εφαρμόσει μια πρωτοποριακή λύση για το πρόβλημα. Ο τουριστικος όμιλος είχε λανσάρει στα ξενοδοχεία του χαρτοφυλακίου του, την υπηρεσία «Επιλέξτε την αγαπημένη σας ξαπλώστρα», μέσα από την οποία οι πελάτες του επέλεγαν και έκαναν κράτηση συγκεκριμένης ξαπλώστρας έναντι 25 ευρώ (ανά διαμονή).

Η υπηρεσία ήταν διαθέσιμη σε 50 ξενοδοχεία του ομίλου, ωστόσο η ιδέα αυτή εξαφανίστηκε μετά την κατάρρευσή του τον Σεπτέμβριο του 2019.

Πολλά ξενοδοχεία έχουν ξεκινήσει να υιοθετούν μια συσκευή που ονομάζεται Sunlounger Timer και λειτουργεί ως ένα είδος… παρκόμετρου για τους τουρίστες. Τοποθετείται στο πίσω μέρος της ξαπλώστρας και διαθέτει χρονόμετρο, αισθητήρα κίνησης και φωτεινές ενδείξεις που ανάλογα με το χρώμα τους δείχνουν εάν η ξαπλώστρα είναι διαθέσιμη ή όχι.

Ο αισθητήρας ενεργοποιείται όταν ο χρήστης αφήσει τη ξαπλώστρας και τότε ξεκινά το χρονόμετρο. Εάν ο χρήστης δεν επιστρέψει στην ξαπλώστρα πριν ένα ορισμένο χρονικό όριο – το οποίο το ορίζει το ξενοδοχείο – η συσκευή ξεκινά από το μηδέν με ένδειξη ότι είναι διαθέσιμη.

Ήδη κάνουν το γύρο του διαδικτύου βίντεο στο Tik Tok τα οποία παρουσιάζουν με χιουμοριστικό τρόπο τον πόλεμο της ξαπλώστρας ή της πετσέτας, ο οποίος εκτυλίσσεται και πάλι έπειτα από 2 χρόνια, στα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου.

Ένα από αυτά τα ξενοδοχεία, το Costa Adeje Gran Hotel, που ανήκει στον όμιλο Fedola Group, στην νότια Τενερίφη, το προσωπικό σε ρόλο… σερίφη πισίνας απεικονίζεται να απομακρύνει πετσέτες και προσωπικά είδη που έχουν αφήσει οι επισκέπτες του ξενοδοχείου στις ξαπλώστρες από νωρίς το πρωί, προκειμένου να τις διασφαλίσουν για δική τους χρήση αργότερα, παρά τις οδηγίες του ξενοδοχείου ότι δεν επιτρέπονται πετσέτες πριν από τις 10 το πρωί….

Δείτε το βίντεο εδώ.

Χριστίνα Λαΐνοπούλου 

www.tornosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com