Σύγκλητος Πανεπιστημίου Μακεδονίας: «Θα χαθεί το εξάμηνο αν δεν λήξει η κατάληψη»

Θα χαθεί το εξάμηνο αν οι φοιτητές δεν επιστρέψουν στα δια ζώσης μαθήματα, τονίζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

by Times Newsroom

Με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι η κατάσταση με τις συνεχιζόμενες καταλήψεις είχε φέρει την λειτουργία του πανεπιστημίου «στα όριά» της, ενώ τονίζει πως οποιοσδήποτε άλλος τρόπος διδασκαλίας, είναι πλέον «μη επιθυμητός και απολύτως αδύνατος».

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

«Παρά τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις οι οποίες διατυπώθηκαν, το Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, αποτελεί πλέον Νόμο του Κράτους. Η απαιτούμενη ειλικρινής και εμπεριστατωμένη ανταλλαγή απόψεων της Πολιτείας με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, δεν πραγματοποιήθηκε. Επί πλέον, με κατειλημμένα και στην ουσία κλειστά τα Πανεπιστήμια, κάθε διάλογος στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου κατέστη στην ουσία ανέφικτος. Διδάσκοντες, εργαζόμενοι και φοιτητές στερηθήκαμε την δυνατότητα συζήτησης και προβληματισμού, για έναν νόμο που αφορά το μέλλον της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Τονίσαμε κατ’ επανάληψη, τις οδυνηρές επιπτώσεις της κατάληψης στην ακαδημαϊκή και διοικητική λειτουργία.

Αντιμετωπίσαμε τη διενέργεια των εξετάσεων με την αναγκαστική και κατ’ εξαίρεση επιλογή της εξ αποστάσεως εξεταστικής.

Εργαστήκαμε ως Διοίκηση αλλά και λειτουργήσαμε τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου με τηλεργασία, με διοικητικό και προσωπικό κόστος.

Δείξαμε, παρά την κάθετη διαφωνία μας, τη μεγαλύτερη δυνατή ανοχή σε ακραίες επιλογές, γιατί προτάξαμε το μακροχρόνιο συμφέρον του Ιδρύματος, τη διατήρηση της φήμης και τη λειτουργία του, ως σημείο αναφοράς.

Η λήξη της κατάληψης ήρθε ακριβώς την στιγμή που η συνέχιση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας και εργασίας είχαν οδηγήσει την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και την ερευνητική και διοικητική λειτουργία του Πανεπιστημίου σε οριακή κατάσταση.

Με την επιστροφή μας στο ανοιχτό πλέον Πανεπιστήμιο και με υπέρτατο στόχο την διαφύλαξη του μακροχρόνιου κύρους του Ιδρύματος:

δηλώνουμε ότι η διά ζώσης διδασκαλία, αποτελεί την αποκλειστική πλέον επιλογή για την ολοκλήρωση του εαρινού εξαμήνου και την πραγματοποίηση των εξετάσεων του Ιουνίου. Οιαδήποτε άλλη επιλογή είναι πλέον όχι μόνον μη επιθυμητή, αλλά και απολύτως αδύνατη.»

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com