Συναγερμός στην Κίνα: 75 κροκόδειλοι ξέφυγαν από εκτροφείο – «Μείνετε στα σπίτια σας», προειδοποιούν οι Αρχές

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται μία πόλη της νότιας Κίνας εξαιτίας ενός πρωτοφανούς περιστατικού: Της απόδρασης όχι ενός, αλλά 75 κροκοδείλων από τοπικό εκτροφείο.

by Times Newsroom

Οι Αρχές έχουν συμβουλεύσει τους ντόπιους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, καθώς τα υπερμεγέθη σαρκοβόρα ερπετά κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη, η οποία παράλληλα πλήττεται από πλημμύρες.

Η πλημμυρισμένη πόλη αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για τους κροκόδειλους, οι οποίοι κολυμπούν στα νερά που έχουν κατακλύσει τους δρόμους της.

Αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ανέφερε ότι 69 ενήλικοι κροκόδειλοι αλλά και άλλοι έξι, μικρότερης ηλικίας, διέφυγαν από το εκτροφείο, καθώς σφοδρές βροχοπτώσεις από τον τυφώνα Χαϊκούι «σάρωναν» την περιοχή.

Bίντεο που κυκλοφόρησε στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει μερικούς από τους κροκόδειλους να κρύβονται πίσω από μια πινακίδα, κοντά σε έναν εντελώς βυθισμένο δρόμο.

Μέλη της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, με κράνη και φωσφοριζέ γιλέκα, διακρίνονται σε βάρκες να «χτενίζουν» μια περιοχή, ψάχνοντας για τα ερπετά.

Ορισμένοι από τους κροκόδειλους αιχμαλωτίστηκαν, αλλά άλλοι κατέφυγαν σε μία βαθιά λίμνη και γι’ αυτό είναι δυσκολότερο να τους πιάσουν. Στο μεταξύ, πάνω από εκατό κατολισθήσεις σημειώθηκαν στη νότια Κίνα, με χιλιάδες κατοίκους να έχουν εγκλωβιστεί σε πλημμυρισμένες περιοχές.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί κατοίκων από τους κροκόδειλους, αλλά αρκετοί πολίτες αγνοούνται μετά τις κατολισθήσεις. Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες την περασμένη εβδομάδα στο Χονγκ Κονγκ, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους δύο άνθρωποι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com