Συναγερμός στο Πεντάγωνο – Αμερικανικά πλοία δέχθηκαν επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα

Ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο, και πολλά εμπορικά πλοία, δέχθηκαν επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε την Κυριακή το Πεντάγωνο, κάτι που πιθανότατα σηματοδοτεί κλιμάκωση μιας σειράς θαλάσσιων επιθέσεων στη Μέση Ανατολή που συνδέονται με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

by Times Newsroom

«Είμαστε ενήμεροι για αναφορές σχετικά με επιθέσεις στο USS Carney και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και θα παράσχουμε πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες», αναφέρει το Πεντάγωνο.

Το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που δέχτηκε την επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα είχε  καταρρίψει στις 30 Νοεμβρίου ιρανικής κατασκευής UAV που είχαν εκτοξεύσει και πάλι οι Χούθι, όπως είχε γνωστοποιήσει το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ είχε σπεύσει προς βοήθεια εμπορικού πλοίου υπό σημαία Μπαχάμες και ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ερυθρά Θάλασσα.

To πλοίο που βρισκόταν περίπου 35 ναυτικά μίλια από την Υεμένη, φέρεται να χτυπήθηκε από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση των Χούθι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com