Συνάντηση Κουστουρίτσα – Σεργκέι Σοϊγκού: Ο Κουστουρίτσα αποδέχτηκε πρότασή του…

...να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής σκηνοθέτη του Κεντρικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου του Ρωσικού Στρατού.

by Times Newsroom

ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Ο Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα αποδέχθηκε την πρόταση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής σκηνοθέτη του Κεντρικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου του Ρωσικού Στρατού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, “σήμερα ο υπουργός Άμυνας είχε συνάντηση με τον Κουστουρίτσα. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος τόνισε τις μακροχρόνιες φιλικές σχέσεις του με τον Κουστουρίτσα, το ταλέντο και το σπουδαίο έργο του που προέρχονται από την καρδιά του.

Σημειώνοντας τον ρόλο του Σέρβου σκηνοθέτη στη διατήρηση και ανάπτυξη των καλύτερων παραδόσεων του ρωσικού πολιτισμού, ο Σοϊγκού τον κάλεσε να λάβει το θέση του επικεφαλής σκηνοθέτη του Κεντρικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου του Ρωσικού Στρατού.

Με τον Κουστουρίτσα να αποδέχεται τη θέση και να ευχαριστεί τον Ρώσο υπουργό Άμυνας για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του. “Για μένα, η προσφορά του Σεργκέι Σοϊγκού να γίνει ο επικεφαλής σκηνοθέτης του θεάτρου είναι μεγάλη τιμή. Η σκηνή του θεάτρου του ρωσικού στρατού έχει μεγάλη ιστορία και παραδόσεις.

Τα δημιουργικά σχέδια για τη νέα θέση είναι η μεταφορά των πλοκών διάσημων ταινιών έως παραστάσεις, για παράδειγμα, «Οι γερανοί πετούν», «Η ζωή είναι σαν ένα θαύμα» και άλλες», ανέφερε ο σκηνοθέτης η Μαρκόφσκαγια.

Σύμφωνα με αυτήν, ο Κουστουρίτσα εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα γίνει μια επιτυχημένη δουλειά» και τόνισε ότι «σε έναν κόσμο όπου οι αξίες αλλάζουν πολύ γρήγορα», θα προσπαθήσει να διατηρήσει τις κλασικές αξίες.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή