Συνελήφθη ο γιος του Λιακουνάκου στο Λας Βέγκας για απάτη με bitcoin

Τι φέρεται να συνέβη σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Las Vegas Review-Journal»

by Times Newsroom

Ο Φίλιππος Λιακουνάκος, γιος του Θωμά και της Νατάσας Λιακουνάκου, συνελήφθη στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε απάτη με bitcoin ύψους 500.000 δολαρίων. Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Las Vegas Review-Journal», «κατηγορείται ότι μέσω περίπλοκης απάτης έκλεψε από έμπορο κρυπτονομισμάτων μισό εκατομμύριο δολάρια».

«Ένας 23χρονος άνδρας κατηγορείται στο Λας Βέγκας για μια πολύπλοκη απάτη με bitcoin, σύμφωνα με τις αρχές, μέσω της οποίας απέσπασε έως και 500.000 δολάρια από έναν αρχάριο επενδυτή κρυπτονομισμάτων», υποστηρίζει η ίδια πηγή.

Ο Φίλιππος Λιακουνάκος, αναφέρει το δημοσίευμα, τέθηκε υπό κράτηση τη Δευτέρα στην κομητεία Κλαρκ. Η «Las Vegas Review-Journal», υπογραμμίζει πως ο παίκτης πόκερ φέρεται να κατηγορείται για τρία κακουργήματα: κλοπή ποσού άνω των 100.000 δολαρίων, τη χρήση ταυτότητας άλλου προσώπου με στόχο την πρόκληση οικονομικής ζημίας και την παράνομη πράξη, κακουργηματικού χαρακτήρα, στην οποία εμπλέκονται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μεταφορά δεδομένων υπολογιστή.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας του Λας Βέγκας, υποστηρίζεται ότι στα αρχεία της αστυνομίας δεν αναφέρεται τόπος διαμονής, αλλά αναγνωρίστηκε χάρη σε μια ταυτότητα της πολιτείας της Φλόριντα.

Η ίδια πηγή, τονίζει ότι στο ένταλμα σύλληψης, το φερόμενο ως θύμα της υπόθεσης, του οποίου το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ενημέρωσε το Κέντρο Καταγγελιών για Εγκλήματα Διαδικτύου τον Νοέμβριο του 2020 ότι έπεσε απάτης με Bitcoin.

Η εξέλιξη της υπόθεσης

«Το θύμα», συνεχίζει το δημοσίευμα, «είπε στην αστυνομία ότι τον προσέγγισε ένας συνεργάτης του, τον οποίο γνώριζε μέσω Telegram». Οι δυο τους συμφώνησαν σε συναλλαγή με bitcoin. Το θύμα φέρεται ότι μετέφερε 500.000 δολάρια σε bitcoin, τα οποία περιλάμβαναν 50.000 δολάρια για αμοιβή του πωλητή, στον συνεργάτη του, ως αντάλλαγμα για χρήματα.

Ωστόσο, την επόμενη ημέρα, όταν επικοινώνησε με τον συνεργάτη του για τη συναλλαγή, το άτομο δεν είχε ιδέα για το τι του έλεγε ο άνθρωπος που φέρεται να εξαπατήθηκε και τότε εκείνος αντελήφθη τότε ότι είχε μεταφέρει τα χρήματα σε κάποιον άλλον που εμφανιζόταν ως ο συνεργάτης του, σύμφωνα με την «Las Vegas Review-Journal».

Στο ένταλμα της σύλληψης του Λιακουνάκου, ένας αστυνομικός ερευνητής δήλωσε ότι επανεξέτασε τη συναλλαγή του δημόσιου blockchain και «παρατήρησα ότι το bitcoin μεταφερόταν πολύ γρήγορα – κάτι που είναι γνωστό ως “peeling” ώστε να δημιουργηθεί σύγχυση για το που πραγματικά πήγαινε».

Ένα μήνα μετά από την αρχική καταγγελία, αναφέρει το δημοσίευμα, «το θύμα ενημέρωσε τις αρχές πως ο απατεώνας επικοινώνησε εκ νέου μαζί του μέσω Telegram» προτείνοντάς του μια συναλλαγή bitcoin λίγο κάτω από ένα εκατομμύριο δολάρια. «Το θύμα», συνεχίζει το ρεπορτάζ, έλαβε ένα email από τον απατεώνα. Αυτό επέτρεψε στην αστυνομία να εκδώσει ένταλμα σύλληψης.

Όπως αναφέρεται, τώρα, στην ιστοσελίδα pokernews.com, μερικούς μήνες πριν την αρχική καταγγελία, σ’ ένα φόρουμ παικτών πόκερ υπήρχαν συζητήσεις για μια υποτιθέμενη απάτη όπου εμπλεκόταν «ένας παίκτης που ονομάζεται Φίλιππος Λιακουνάκος», μάλιστα ένας χρήστης τον περιέγραψε ως «το ψηλό νεαρό παιδί από την Ελλάδα που παίζει PLO (σ.σ. Pot-Limit Omaha)».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com