ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη και ποιοι Γεροβασίλη – Οι πιθανές ημερομηνίες των εκλογών

Πυρετός διεργασιών και ζυμώσεις στην Κουμουνδούρου

by Times Newsroom

Σε εσωκομματικές κάλπες οδηγείται εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως δια στόματος του Στέφανου Κασσελάκη από το βήμα του συνεδρίου του κόμματος χθες, Πέμπτη, μετά και την ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη όπως όλα δείχνουν θα βρεθεί η Όλγα Γεροβασίλη με την «σφραγίδα» της υποψηφιότητάς να μπαίνει πιθανότατα το Σάββατο ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

Το «στρατόπεδο» της Γεροβασίλη και η «νυχτερινή σύσκεψη των οκτώ»

Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, που πρόσφατα είχε αποχωρήσει από συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας εκνευρισμένος με τον πρόεδρο, ο παραιτηθείς από το καλοκαίρι από την Πολιτική Γραμματεία, Χρήστος Σπίρτζης, ο «στρατηγός της νίκης» του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκος Παππάς, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Κατερίνα Νοτοπούλου και οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκαν για να δώσουν απάντηση στην πρόκληση του προέδρου.

Ονόματα έπεσαν στο τραπέζι και απορρίφθηκαν, με τους 8 να καταλήγουν στην Όλγα Γεροβασίλη. Η αντιπρόεδρος της Βουλής κλήθηκε στο τηλέφωνο και δέχτηκε, μόνο όμως αφού θα διερευνούσε πρώτα και τις προθέσεις των υπόλοιπων κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Όλγα Γεροβασίλη πραγματοποίησε από το πρωί διαδοχικές συναντήσεις στη Βουλή, μια εξ αυτών και με τον Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος δέχτηκε να κάνει στην «άκρη» για να στηρίξει την υποψηφιότητά της, κάτι που ξεκαθάρισε και στην ομιλία του στο Συνέδριο. Η πρώην υπουργός φέρεται μάλιστα να έχει πάρει και την έγκριση του Αλέξη Τσίπρα για την υποψηφιότητά της.

Ποιοι στέκονται στο πλευρό Κασσελάκη

Τις επόμενες κινήσεις του καταστρώνει όμως και το στρατόπεδο Κασσελάκη στο πλευρό του οποίου εξακολουθούν και παραμένουν στελέχη που τον στήριξαν στην ολιγόμηνη θητεία του. Πρόκειται για σταθερούς υποστηρικτές οι οποίοι μάλιστα φαίνονται πως είναι σίγουρη για την νίκη του. Μεταξύ των υποστηρικτών του είναι η Θοδώρα Τζάκρη, η Δώρα Αυγέρη, ο Πέτρος Παππάς, ο Ευάγγελος Αποστολάκης και η Ραλλία Χρηστίδου.

Γρίφος παραμένει η στάση του Παύλου Πολάκη.

Οι πιθανές ημερομηνίες των εκλογών

Όσον αφορά στις πιθανές ημερομηνίες που θα στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες, το τοπίο παραμένει θολό. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, 10 Μαρτίου είναι μια πιθανή ημερομηνία ωστόσο για κάποιους δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν τόσο σύντομα οι εκλογές καθώς πρέπει να γίνει πρώτα εκκαθάριση του μητρώου.

Παράλληλα, μέσα Μαρτίου αναμένεται να παρουσιαστεί ο Στέφανος Κασσελάκης στη Θήβα προκειμένου να κάνει την στρατιωτική του θητεία.

Στη συνέχεια ακολουθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και αυτό της 25ης Μαρτίου που θα είναι δύσκολο να αποφασιστεί από τα στελέχη του κόμματος να γίνουν τότε οι εκλογές.

Ερωτηματικό αποτελεί επίσης ποιοι θα ψηφίσουν στις νέες εκλογές. Αν δηλαδή θα ψηφίζουν νέα μέλη με κάποιο χρηματικό αντίτιμο ή αν θα ψηφίσουν όσοι ψήφισαν και στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com