Ταλιμπάν εμπόδισαν περίπου 100 Αφγανές να ταξιδέψουν στα ΗΑΕ όπου θα λάμβαναν υποτροφίες για πανεπιστημιακές σπουδές

Ο πρόεδρος του ομίλου Al Habtoor, ανέφερε ότι σχεδίαζε να χορηγήσει υποτροφίες σε φοιτήτριες για να σπουδάσουν και ότι ναύλωσε ένα αεροπλάνο για να μεταφέρει τις κοπέλες στα ΗΑΕ σήμερα το πρωί.

by Times Newsroom

Ο πρόεδρος μιας κοινοπραξίας εταιρειών με έδρα το Ντουμπάι δήλωσε σήμερα ότι οι αφγανικές αρχές των Ταλιμπάν εμπόδισαν περίπου 100 γυναίκες να ταξιδέψουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου οι Αφγανές θα λάμβαναν υποτροφίες για πανεπιστημιακές σπουδές.

Ο Χαλάφ Αχμάντ αλ Χαμπτούρ, πρόεδρος του ομίλου Al Habtoor, ανέφερε σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στην πλατφόρμα X, ότι σχεδίαζε να χορηγήσει υποτροφίες σε φοιτήτριες για να σπουδάσουν και ότι ναύλωσε ένα αεροπλάνο για να μεταφέρει τις κοπέλες στα ΗΑΕ σήμερα το πρωί.

«Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν αρνήθηκε να επιτρέψει στα κορίτσια που έρχονταν να σπουδάσουν εδώ – 100 κορίτσια με υποτροφίες από εμένα – τους απαγορεύτηκε να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο και ήδη έχουμε ναυλώσει το αεροσκάφος, έχουμε οργανώσει τα πάντα για αυτά εδώ, διαμονή, εκπαίδευση, ασφάλεια μεταφοράς», ανέφερε ο Χαμπτούρ.Εκπρόσωποι της κυβέρνησης των Ταλιμπάν και του υπουργείου Εξωτερικών του Αφγανιστάν δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα του Reuters για να σχολιάσουν.

Ο Χαμπτούρ έδωσε στη δημοσιότητα και ένα ηχητικό απόσπασμα όπου ακούγεται μια από τις Αφγανές φοιτήτριες που λέει ότι τη συνόδευε ένας “μαχράμ” (επόπτης-συνοδός), αλλά οι αρχές του αεροδρομίου στην Καμπούλ εμπόδισαν την φοιτήτρια και άλλες να επιβιβαστούν στην πτήση.

Το καθεστώς Ταλιμπάν από τότε που κατέλαβε την εξουσία στη χώρα έκλεισε τα πανεπιστήμια και τα λύκεια για τις φοιτήτριες και τις μαθήτριες.

Οι αρχές των Ταλιμπάν επιτρέπουν στους Αφγανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα, αλλά συνήθως απαιτούν από τις Αφγανές που ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις και στο εξωτερικό να συνοδεύονται από έναν άνδρα, ο οποίος πρέπει να είναι ο σύζυγος, ο πατέρας ή ο αδερφός τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή