Telegraph: Η Ινδία σύμμαχος της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Η Ινδία σκοπεύει να στηρίξει διπλωματικά την Ελλάδα και άλλα έθνη στον αγώνα για την ανάκτηση των αρχαιοτήτων τους από το Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph. Πρόκειται για απόφαση που είναι μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Ινδίας για την υποστήριξη των θυμάτων της «αποικιακής ιδιοποίησης».

by Times Newsroom

«Η Ελλάδα έχει περάσει χρόνια κάνοντας προσπάθειες για να πάρει πίσω τα Ελγίνεια Μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο. Ωστόσο, η διπλωματική υποστήριξη από μια κορυφαία παγκόσμια δύναμη όπως η Ινδία θα μπορούσε τώρα να βοηθήσει την Αθήνα να υλοποιήσει τον στόχο της», αναφέρει το δημοσίευμα.

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού της Ινδίας δηλώνουν πως η χώρα θέλει να σχηματίσει μια άτυπη συμμαχία εθνών που αγωνίζονται για τις πολιτιστικές επιστροφές. Η Lily Pandeya, Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού της Ινδίας, είπε σύμφωνα με την Telegraph: «Θα επιδιώξουμε μια ένωση μεταξύ των εθνών, καθώς η G20 είναι το φόρουμ με τη μεγαλύτερη επιρροή, για να επιτύχουμε απτά αποτελέσματα. Μπορούμε να είμαστε μια φωνή σε αυτό το τραπέζι για άλλα έθνη που αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα».

Η Ινδία προσπαθεί να ανακτήσει το διαμάντι Kohinoor από το Ηνωμένο Βασίλειο

Ταυτόχρονα, η Telegraph υποστήριξε ότι η ινδική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Ναρέντρα Μόντι σχεδίαζε να ξεκινήσει μια εκστρατεία για να πάρει πίσω τα ινδικά αντικείμενα από το Βρετανικό Μουσείο, συμπεριλαμβανομένου του Kohinoor και της συλλογής Ινδουιστικών αγαλμάτων αλλά και των Μαρμάρων Amravati που απέσπασε Sir Walter Elliot. Η Ινδία πιστεύει ότι αυτή η εκστρατεία μπορεί να ενισχυθεί με επίσημη υποστήριξη από άλλα έθνη που αναζητούν πολιτιστικές αποζημιώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com