Τέμπη: Οικογένειες των θυμάτων προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη

Η οικογένεια 28χρονης που ήταν στο τρένο ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί κατά παντός υπευθύνου

by Times Newsroom

Πυκνώνουν οι οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη που θα κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας δικαιοσύνη για τους δικούς τους ανθρώπους.

Τα θύματα ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να αποδοθούν οι ευθύνες και να αποφευχθεί παρόμοια τραγωδία στο μέλλον.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του MEGA ο Μανώλης Βονικάκης, δικηγόρος οικογένειας της 28χρονης Ελπίδας Χούπα που ήταν στο τρένο, λέει ότι η οικογένεια θα κινηθεί κατά παντός υπευθύνου.

«Πραγματική αξίωση της οικογένειας είναι να αφήσουμε τη δικαιοσύνη αυστηρή και ανεπηρέαστη να κάνει σωστά τη δουλειά της. Ας την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της, να γίνει με ταχύτητα η απόδοση των ευθυνών και η συγκέντρωση του αποδεικτού υλικού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νομικές ενέργειες θα είναι κατά παντός υπευθύνου.

«Εντός των επόμενων ημέρων θα έχουμε τη δικογραφία. Θα κινηθούμε κατά του σταθμάρχη και κατά παντός υπευθύνου ήθελε βρεθεί».

Μήνυση στον Κώστα Καραμανλή κάνει πατέρας θύματος

«Θα κινηθούμε νομικά και θα αναζητήσουμε ποινικές ευθύνες γι΄αυτό το φρικτό δυστύχημα είτε είναι πολιτικό πρόσωπο είτε είναι από τον ΟΣΕ. Ο κ. Ασλανίδης, πατέρας θύματος του δυστυχήματος του έδωσε εντολή να καταθέσω μήνυση και ύστερα αγωγή στον Κώστα Καραμανλή, τον πρώην υπουργό Μεταφορών  ο οποίος πριν το δυστύχημα είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς για τον ελληνικό λαό. Επίσης θα καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου», κατέληξε ο δικηγόρος θυμάτων της τραγωδίας.

Παράσταση υποστήριξης κατηγορίας επιβάτη κατά του σταθμάρχη και παντός υπευθύνου

Τη δικαστική οδό επέλεξε ένας από τους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας από τις πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα.

Ο 29χρονος επιβάτης, ο οποίος νοσηλεύεται με τραύματα στα πλευρά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας κατέθεσε την πρώτη δήλωση παράστασης για στήριξη της κατηγορίας.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται στα έγγραφα που κατέθεσε στους αρμόδιους εισαγγελείς Λάρισας, θα κινηθεί τόσο εναντίον του σταθμάρχη Λάρισας που εκτελούσε βάρδια τη συγκεκριμένη στιγμή, όσο και κατά παντός άλλου υπευθύνου ως φυσικού ή ηθικού αυτουργού για το συμβάν.Πηγή: in.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com