Τεράστια κύματα ύψους έως και 9,5 μέτρων χτύπησαν παραλιακές περιοχές της Νότιας Αφρικής

Βίντεο που «κόβουν την ανάσα»

by Times Newsroom

Μεγάλα κύματα του ωκεανού που προκλήθηκαν από ένα φαινόμενο γνωστό ως «ανοιξιάτικη παλίρροια» έπληξαν παράκτιες περιοχές της Νότιας Αφρικής το Σαββατοκύριακο, αφήνοντας δύο νεκρούς και τραυματίζοντας αρκετούς, δήλωσαν οι αρχές τη Δευτέρα. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι καταγράφηκαν κύματα ύψους έως και 9,5 μέτρων, με ορισμένα να καταστρέφουν παραθαλάσσια κτίρια και να σαρώνουν αυτοκίνητα σε χώρους στάθμευσης.

Σε διάφορα σημεία σε όλη την ακτή, οι θάλασσες ξεσηκώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, έσπασαν κάγκελα, δρόμους και κτίρια. Τα νερά σάρωσαν το σιδηροδρομικό δίκτυο, τους δρόμους, κτήρια ενώ παρέσυραν αυτοκίνητα.

Στον κόλπο του Γκόρντον κοντά στο Κέιπ Τάουν, το νερό παρέσυρε αυτοκίνητα και βύθισε εντελώς κάποια άλλα. Ζημιές παρατηρήθηκαν σε πολλά σημεία από τα περίχωρα του Κέιπ Τάουν στα νοτιοδυτικά μέσω της περιοχής διακοπών Garden Route και μέχρι την ανατολική ακτή της επαρχίας KwaZulu-Natal, δήλωσαν οι αρχές, μεταδίδει το Associated Press.

Τα βίντεο από τη στιγμή που τα κύματα χτύπησαν τις παραλιακές περιοχές της Νότιας Αφρικής κόβουν την ανάσα.

Το 50% της ακτογραμμής της χώρας επλήγη από τις υπερτάσεις της θάλασσας

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής ανέφερε ότι το 50% της ακτογραμμής της χώρας επλήγη από τις υπερτάσεις της θάλασσας. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον επτά τραυματίστηκαν.

Ένας από τους δύο που έχασαν τη ζωή τους ήταν μια 93χρονη που τραυματίστηκε όταν το νερό παρέσυρε ένα πάρκινγκ στην περιοχή Wilderness στη νότια ακτή, αν και το Εθνικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διάσωσης είπε ότι ο θάνατός της μπορεί να οφειλόταν σε φυσικά αίτια.

Τα βίντεο από τη στιγμή που τα κύματα χτύπησαν τις παραλιακές περιοχές της Νότιας Αφρικής κόβουν την ανάσα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com