«Θα ανατινάξουμε τη Μόνα Λίζα» – Απειλή για εκρηκτικά στο αριστούργημα του Ντα Βίντσι

Σε συναγερμό έχουν τεθεί τα τελευταία 24ωρα οι αρχές του Λούβρου στη Γαλλία, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε σήμερα ο επικεφαλής του μουσείου, στην ιστοσελίδα του δέχθηκε απειλή από αγνώστους ότι θα ανατινάξουν με εκρηκτικά αριστουργήματα, όπως τη Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

by Times Newsroom

Πληροφορίες της εφημερίδας Le Figaro, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι οι απειλές διατυπώθηκαν στα αγγλικά, την Κυριακή 17 Μαρτίου. «Είμαστε δεσμευμένοι να ανατινάξουμε τη Μόνα Λίζα και πολλά άλλα αριστουργήματα. Απλά μια προειδοποίηση: 100 κιλά εκρηκτικών C4 κάνουν μεγάλη ζημιά» έγραψαν, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η απειλή φέρει την υπογραφή «Founding Fathers of Confederation», (Οι Πατέρες της Συνομοσπονδίας) παραπέμποντας στους 36 άνδρες οι οποίοι τον 19ο αιώνα αντιπροσώπευαν τις αποικίες της Βρετανικής Βόρειας Αμερικής.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

Το γαλλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι «Οι Πατέρες της Συνομοσπονδίας» είναι 36 άτομα που παρακολούθησαν τουλάχιστον ένα από τα συνέδρια του Σάρλοταουν το 1864, του Κεμπέκ και του Λονδίνου του 1866, που προηγήθηκε της Καναδικής Συνομοσπονδίας.

Μόνο έντεκα άτομα παρακολούθησαν και τα τρία συνέδρια. Πάντως, από το Μουσείο του Λούβρου ζητήθηκε να ελεγχθεί ο χώρος χωρίς να εντοπιστεί κάποιο ύποπτο αντικείμενο, όπως επισημαίνει το γαλλικό δημοσίευμα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com