Θρίλερ με την υγεία του Λουκασένκο: Έφυγε άρον – άρον από την Ημέρα της Νίκης

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο φαίνεται να χτυπήθηκε από μια μυστηριώδη ασθένεια και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Λευκορωσία, λίγο μετά την παρουσία του στους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης της 9ης Μαΐου, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

by Times Newsroom

Ο Λουκασένκο, ένας από τους λίγους ξένους αξιωματούχους που παρευρέθηκαν στον 78ο εορτασμό της σοβιετικής νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας, παρέλειψε το παραδοσιακό επίσημο πρωινό των επισκεπτών την ημέρα της παρέλασης και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο αεροδρόμιο, για να επιστρέψει στην Λευκορωσία αμέσως μόλις η παρέλαση είχε τελειώσει.

Λευκορωσικά ΜΜΕ ανέφεραν επίσης ότι ο Λουκασένκο επέλεξε να μην περπατήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και άλλους αρχηγούς κρατών προς το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, που βρίσκεται ακριβώς έξω από τα τείχη του Κρεμλίνου και όπου καταλήγουν οι παρελάσεις της 9ης Μαΐου. Αντίθετα, οδηγήθηκε στο μνημείο με ένα ηλεκτρικό καρότσι, παρά το γεγονός ότι η απόσταση ήταν μόνο 300 μέτρα.

Ορισμένα μέσα επεσήμαναν ότι ένας επίδεσμος ήταν ορατός στο χέρι του Λουκασένκο κατά τη διάρκεια της παρέλασης και ότι μπορεί να κάλυπτε έναν καθετήρα.

Ο Λευκορώσος πολιτικός επιστήμονας Ντμίτρι Μπολκούνετς επισήμανε ότι ένα ασθενοφόρο συνόδευε τη συνοδεία του Λουκασένκο στο αεροδρόμιο καθώς έφευγε από τη Μόσχα, αναφέρει το Meduza.

Οι αρχές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας δεν έχουν σχολιάσει ακόμη την απουσία ή την πρόωρη αποχώρηση του Λουκασένκο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λουκασένκο είναι εμφανώς άρρωστος με μια άγνωστη, αλλά προφανώς σοβαρή κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού το 2021 εμφανίστηκε στην τηλεόραση με αυτό που φαινόταν να είναι ένας επίδεσμος καθετήρα  στον καρπό του, όπως φαίνεται από εικόνες που καταγράφηκαν από το αντιπολιτευόμενο κανάλι στο Telegram, Nexta.

Το γραφείο του Λουκασένκο δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με τις εικασίες ότι έπασχε με κορονοϊό. Ακόμη και αν είχε νοσήσει, προφανώς έκανε πλήρη ανάκαμψη.

Ο 68χρονος Λευκορώσος ηγέτης είναι πρόεδρος από τον Ιούλιο του 1994, όταν έγινε ο πρώτος πρόεδρος της χώρας. Πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του, ήταν διευθυντής μιας κρατικής φάρμας και του αρέσει να προβάλλει την εικόνα ενός μέσου εργαζόμενου, ενώ εμφανίζεται τακτικά στην κρατική τηλεόραση στα χωράφια να μαζεύει πεπόνια και καρότα.

Παίζει επίσης τακτικά χόκεϊ επί πάγου και έχει παίξει αρκετές φορές σε μια ομάδα που περιελάμβανε τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com