«Το αρχείο της ζωής μου» Θεματικά εργαστήρια στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

by Times Newsroom

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δυο αυτόνομα θεματικά εργαστήρια, για ενήλικες, στο Ιστορικό του Αρχείο στον Ταύρο, την Πέμπτη 9 Ιουνίου (ώρες 11:30 και 17:30).

Τι ίχνη αφήνει πίσω της η ζωή μας; Τι είναι αρχείο; Πώς συγκροτείται; Τι τεκμήρια συνήθως φυλάσσονται; Ποιες είναι οι ηλικίες του αρχείου; πότε και γιατί χρειάζεται να τακτοποιήσουμε ένα αρχείο;

Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ και θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την έννοια, την αξία και την ανάγκη τήρησης αρχείου. Επιπλέον, θα μάθουν πώς να συγκροτήσουν το προσωπικό τους αρχείο, ως θεματοφύλακα της προσωπικής τους ιστορίας και μνήμης.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής,
στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος
Τ.: 210 3418051 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή