Το αρχείο του Αντώνη Σουρούνη στο ΕΛΙΑ Θεσσαλονίκη

Η αρχειοθέτηση και καταγραφή του υλικού έχει ολοκληρωθεί και μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να δει τι περιλαμβάνει στο ΕΛΙΑ-Θεσσαλονίκη.

by Times Newsroom

Το αρχείο του Αντώνη Σουρούνη, που αποτέλεσε μέρος της έκθεσης “Μονοπάτια & Θάλασσες” δωρήθηκε από τους ανιψιούς του Χ. & Α. Αποστολίδη και τον ξάδερφό του Διαμαντή Παπατζήκα και τη σύζυγό του Χρυσούλα, στο Ελληνικό Λογοτεχνικό Και Ιστορικό Αρχείο ΕΛΙΑ – ΜΙΕΤ, παράρτημα Θεσσαλονίκης.

Την έκθεση-αφιέρωμα στον Θεσσαλονικιό συγγραφέα Αντώνη Σουρούνη φιλοξένησε ο Πολυχώρος Πολιτισμού της πρώην Σχολής Τεχνών & Επαγγελμάτων Ισλαχανέ το 2019 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η αρχειοθέτηση και καταγραφή του υλικού έχει ολοκληρωθεί και μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να δει τι περιλαμβάνει στο ΕΛΙΑ-Θεσσαλονίκη.

Ένα πολύτιμο υλικό για έναν συγγραφέα της Θεσσαλονίκης βρήκε τη θέση του στην γενέτειρά του και θα αποτελεί τεκμήριο για ερευνητές και ενδιαφερόμενους.

Στη φωτογραφία, ο νεαρός Αντώνης Σουρούνης (δεξιά), γύρω στη δεκαετία του ’50, μπροστά στον πρώην κινηματογράφο Ηλύσια, στη Θεσσαλονίκη (πρώην αρχείο Α. Σουρούνη, νυν ΕΛΙΑ).

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com