Το γαλλικό κοινοβούλιο αναγνώρισε τη μισθοφορική ομάδα ‘Βάγκνερ’ ως τρομοκρατική οργάνωση

Το επόμενο βήμα θα είναι η αναγνώριση της Ρωσίας ως τρομοκρατικού κράτους

by Times Newsroom

Στις 9 Μαΐου, το γαλλικό κοινοβούλιο αναγνώρισε τη ρωσική μισθοφορική ομάδα «Wagner» ως τρομοκρατική οργάνωση.

Αυτό αναφέρουν ουκρανικά δημοσιεύματα επικαλούμενα την Πρεσβεία της Ουκρανίας στη Γαλλία.

Η αντίστοιχη απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα από τους βουλευτές παρουσία της επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, Catherine Colony, και του πρέσβη της Ουκρανίας, Βαντίμ Ομελτσένκο.
«Είμαστε σίγουροι ότι το επόμενο βήμα θα είναι η αναγνώριση της Ρωσίας ως τρομοκρατικού κράτους. Εργαζόμαστε για αυτό με τους Γάλλους εταίρους μας», ανέφερε η πρεσβεία της Ουκρανίας.

Ο Όμιλος Wagner, ένας ιδιωτικός στρατιωτικός οργανισμός με εδραιωμένες διασυνδέσεις με τη ρωσική κυβέρνηση, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις της χώρας στην ανατολική Ουκρανία, και συγκεκριμένα στην πόλη Bakhmut.

Ο Yevgeny Prigozhin, ο ηγέτης της οργάνωσης, ασκεί πρόσφατα κριτική στη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας στην πόλη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Prigozhin εξέφρασε ανησυχίες για πιθανές ελλείψεις πυρομαχικών, δηλώνοντας ότι οι μαχητές του στην πρώτη γραμμή θα μπορούσαν να αποσυρθούν από την πόλη.

Κατηγόρησε επίσης τα ρωσικά στρατεύματα ότι τράπηκαν σε φυγή από τις μάχες γύρω από το Bakhmut. Αφού απηύθυνε τις απειλές, ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι δυνάμεις του άρχισαν να λαμβάνουν τα άκρως απαραίτητα πυρομαχικά.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η ομάδα έχει επίσης εμπλακεί ενεργά σε διάφορες συγκρούσεις σε πολλά έθνη στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com