Η εποχή του γερανιού έφτασε

Συμβουλές φύτευσης και φροντίδας

by Times Newsroom

Με τα πολύχρωμα, διαφορετικά άνθη τους, τα γεράνια αποτελούν μια οπτική πανδαισία. Μπορείτε να τα δείτε φυτεμένα σε zαρντινιέρες και παρτέρια, ή ακόμα και σε βάζα με νερό, ενώ δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και δημιουργούν καλοκαιρινή διάθεση και χαρούμενη ατμόσφαιρα. Αν ακολουθήσετε ορισμένες βασικές συμβουλές φύτευσης και φροντίδας, τα γεράνια θα ανταποδώσουν την περιποίηση που τους προσφέρετε με τα πιο όμορφα άνθη τους από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο.

Οι ειδικοί του Pelargonium for Europe (PfE) συνιστούν να φυτεύετε γεράνια σε εξωτερικούς χώρους γύρω στα μέσα Μαΐου, ώστε η θερμοκρασία να μην πέφτει πολύ χαμηλά κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που μπορεί να αποβεί καταστροφικό για τα γεράνια, που αγαπούν τις υψηλές θερμοκρασίες. Σε περίπτωση που κάνει κρύο αφότου φυτέψετε τα γεράνια σας, υπάρχουν τρόποι να τα προστατέψετε και μέσα.

Εκτός από την κατάλληλη γλάστρα και το υψηλής ποιότητας καλλιεργητικό υλικό, η σωστή απόσταση από τα υπόλοιπα φυτά είναι εξίσου σημαντική για την ανάπτυξη των γερανιών. Έτσι, τα φυτά θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 20 εκατοστά, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι μια ζαρντινιέρα διαστάσεων 60 εκ. μήκος επί 20 εκ. πλάτος μπορεί να φιλοξενήσει το πολύ τρία γεράνια. Αντίστοιχα μια ζαρντινιέρα διαστάσεων 100 εκ. μπορεί να χωρέσει τέσσερα με πέντε, ενώ
για ένα μόνο γεράνι η γλάστρα πρέπει να έχει ελάχιστη διάμετρο 20 εκατοστών.

Και μια συμβουλή: Η εναλλαγή γερανιών με οριζόντια και κάθετη ανάπτυξη στις ζαρντινιέρες του μπαλκονιού σας
επιτρέπει στα φυτά να μεγαλώνουν σωστά.

Τα γεράνια αγαπούν επίσης τον ήλιο και όσο περισσότερο φως παίρνουν, τόσο πιο πλούσια θα είναι τα άνθη τους, αν και μπορούν να αναπτυχθούν επίσης και σε ένα ημισκιερό μέρος. Οι ποικιλίες με μεγάλα ή διπλά άνθη είναι προτιμότερο να προστατεύονται από ισχυρούς ανέμους και βροχή, για παράδειγμα στον τοίχο ενός σπιτιού ή κάτω από μια στέγη.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο blog για τα γεράνια στη διεύθυνση https://pelargonium-for-europe.com/el/.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com