Το Industrial Metaverse θα αποκτήσει “ρεύμα” το 2023

Αύξηση της διείσδυσης των τεχνολογιών Industrial Metaverse αναμένουν οι αναλυτές το 2023

by Times Newsroom

Μπορεί πριν από κάποια χρόνια το Industrial Metaverse να ακουγόταν ως μακρινό matrix, ωστόσο, φαίνεται ότι εισερχόμαστε στην εποχή που μπορεί να γίνει ακόμη και mainstream. Οι αναλυτές βλέπουν τεράστιες δυνατότητες για βελτίωση της αποτελεσματικότητας των βιομηχανικών αλυσίδων σε όλους τους κλάδους με τη χρήση προηγμένων ψηφιακών εργαλείων.

Το 2023 επιχειρήσεις θα αξιοποιήσουν αυτές τις τεχνολογίες για να βελτιώσουν ριζικά την αποδοτικότητα, την παραγωγικότητα, την εισαγωγή και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Οι λύσεις επαυξημένης (AR) και μικτής πραγματικότητας (MR) δημιουργούν τη βάση για το industrial Metaverse, βοηθώντας τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής, που αποτελούν το 80% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, να γίνουν πιο αποδοτικοί, βελτιώνοντας παράλληλα την ικανοποίηση των εργαζομένων. Σύμφωνα με μια έρευνα, το 80% των ηγετών αναμένουν ότι η παραγωγικότητα των εργαζομένων πρώτης γραμμής θα αυξηθεί το 2023 λόγω των νέων τεχνολογιών.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναμένουμε μια αύξηση της ταχύτητας μέσα από την υιοθέτηση των τεχνολογιών Industrial Metaverse”, αναφέρει η εταιρεία TeamViewer στις προβλέψεις της για το 2023. Όπως εξηγεί, προκειμένου οι εταιρείες να υιοθετήσουν με επιτυχία λύσεις Industrial Metaverse, πρέπει να σκεφτούν να μειώσουν τα εμπόδια και να ενταχθούν σ’ αυτό.

“Αναμένουμε ότι η wearable τεχνολογία, handsfree, όπως τα έξυπνα γυαλιά και το υποστηρικτικό λογισμικό AR, θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να διευκολύνει την εκτέλεση περισσότερων handsfree εργασιών. Επιπλέον, αναμένουμε να δούμε αύξηση των smartphones, που χρησιμοποιούνται για να γεφυρωθεί το χάσμα”, προσθέτει η εταιρεία.

Επαυξημένη Πραγματικότητα

Στο πλαίσιο της τρέχουσας οικονομικής αβεβαιότητας, οι οργανισμοί επιδιώκουν να αξιοποιήσουν αποτελεσματικότερα το χρόνο και τους πόρους των εργαζομένων της πρώτης γραμμής. Ένας αυξανόμενος αριθμός εργοδοτών προσβλέπει σε προηγμένες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των wearables και της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) καθώς και της μικτής πραγματικότητας (MR), για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, οι εταιρείες που εκπαιδεύουν με AR έχουν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν με συνέπεια τους στόχους τους ενσωμάτωσης, με τα κύρια οφέλη να παρατηρούνται στη συμβατότητα, την παρακολούθηση της προόδου, τη μείωση των σφαλμάτων, την εμπειρία και τη διατήρηση της μνήμης των εργαζομένων.

Δεδομένης της σειράς των πλεονεκτημάτων, που η επαυξημένη και η Μικτή Πραγματικότητα φέρνουν στην εκπαίδευση των εργαζομένων πρώτης γραμμής, άλλοι ηγέτες έχουν αρχίσει να εστιάζουν την προσοχή τους σε αυτό το δεδομένο. Το 62% των οργανισμών σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες για τεχνολογία που υποστηρίζει τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής το 2023.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Επαυξημένη Πραγματικότητα έχει, πλέον, εξελιχθεί από “τεχνολογία προς παρακολούθηση” σε “τεχνολογία προς χρήση”. Σε αντίθεση με την Εικονική Πραγματικότητα (VR), η οποία δημιουργεί ένα καθηλωτικό εικονικό περιβάλλον, η Επαυξημένη πραγματικότητα (AR) ενισχύει μια σκηνή του πραγματικού κόσμου.

Ως εκ τούτου, οι εργοστασιακές ρυθμίσεις είναι καταλληλότερες για την τεχνολογία AR, καθώς απαιτούν μια επίγνωση που είναι διαθέσιμη μόνο μέσω στις AR και στις MR. Συνδέοντας αυτές στις συσκευές με τα δεδομένα και στις ροές εργασίας, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν εργοστάσια, μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα πλατφόρμα, που θα βασίζεται στις ανάγκες των εργαζομένων στο χώρο του εργοστασίου – το Industrial Metaverse.

Τεχνητή Νοημοσύνη

Καθώς οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να βελτιώσουν τις καθημερινές λειτουργίες και να καταστήσουν τις διαδικασίες πιο αποτελεσματικές, η τεχνητή νοημοσύνη έχει αποδειχθεί ως μια πολλά υποσχόμενη λύση. Ο εμπλουτισμός πολύπλοκων χειροκίνητων διαδικασιών με self-learning αλγορίθμους AI, αλλάζει τα δεδομένα των έργων ψηφιοποίησης και προσθέτει άμεση αξία στις επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις αρχίζουν να συνειδητοποιούν τις δυνατότητες AI, που μπορούν να ενσωματωθούν στις ροές εργασίας AR για την εκτέλεση επαλήθευσης μέσω αναγνώρισης εικόνας, τη μείωση της πιθανότητας για ανθρώπινα λάθη και την αύξηση της ευελιξίας και της απόδοσης των εργαζομένων. Οι εταιρείες αξιοποιούν περαιτέρω τον συνδυασμό AI και AR για αυτοματοποιημένους ελέγχους ασφαλείας, ώστε να παρέχουν ένα έξυπνο απόθεμα ασφαλείας έναντι κοινών επαγγελματικών κινδύνων.

Το 2023 θα δούμε μια αυξημένη τάση των κατασκευαστών να αξιοποιούν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, ιδίως για την ανάλυση προβλέψεων και δεδομένων, καθώς και για τις καθημερινές τους λειτουργίες. Οι πελάτες θα δουν άμεσο χρόνο απόδοσης μέσα από τον εμπλουτισμό πολύπλοκων χειροκίνητων διαδικασιών με αυτοδίδακτους αλγόριθμους. Θα υπάρξει, επίσης, μεγαλύτερη προσβασιμότητα του AI μέσω πλατφορμών, μεταφέροντας την αξία της στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής.

Υβριδική εργασία

Η πανδημία συνεχίζει να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μια νέα τεχνολογία. Υπάρχουν ακόμη πολλές ευκαιρίες, προκειμένου το λογισμικό να καλύψει τα κενά σε αυτόν τον υβριδικό κόσμο, αλλά η σταθεροποίηση της νέας κανονικότητας έχει επιτρέψει στις επιχειρήσεις να ακολουθήσουν μια πιο βιώσιμη προσέγγιση, που θα τροφοδοτήσει τους μακροπρόθεσμους στόχους ψηφιακού μετασχηματισμού τους.

Από την ενσωμάτωση και την εκπαίδευση έως την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα, το λογισμικό και το υλικό αλληλοσυμπληρώνονται για να παρέχουν πληροφορίες όταν και όπου τις χρειάζονται περισσότερο. Αυτή η τάση θα επιταχυνθεί το 2023, καθώς τεχνολογίες, όπως η AI και η AR, ωριμάζουν ακόμη περισσότερο για να βοηθήσουν στη δημιουργία εύχρηστων, συνδεδεμένων πλατφορμών που φτάνουν σε όλη την επιχείρηση για να προσφέρουν εξοικονόμηση κόστους, αύξηση της παραγωγικότητας και αυξημένη ικανοποίηση των εργαζομένων.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com