Το Κογκρέσο ενέκρινε νομοσχέδιο που αποκλείει τα τρανς άτομα από το γυναικείο αθλητισμό

Οι συντηρητικοί νομοθέτες υποστηρίζουν ότι μέλημά τους είναι η δικαιοσύνη στον αθλητισμό.

by Times Newsroom

Ένα νομοσχέδιο με στόχο τον αποκλεισμό των διεμφυλικών ατόμων από τον γυναικείο αθλητισμό, έκανε το πρώτο βήμα του στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών την Πέμπτη (9/3), χάρη στην υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών που διαθέτουν την πλειοψηφία στο σώμα. Το κείμενο, το οποίο εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή κατά τη διάρκεια της νύχτας από Τετάρτη προς Πέμπτη, είναι μέρος μιας ευρύτερης μάχης κατά των τρανσέξουαλ στις ΗΠΑ. Ηδη, αρκετές Πολιτείες που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικανούς ψήφισαν πρόσφατα νόμους που απαγορεύουν τη μεταβατική φροντίδα και θεραπεία για ανήλικους που επιθυμούν να αλλάξουν φύλο.

Οι συντηρητικοί νομοθέτες υποστηρίζουν ότι μέλημά τους είναι η δικαιοσύνη στον αθλητισμό. «Βρίσκω αποκρουστικό το γεγονός ότι άνθρωποι που γεννιούνται άνδρες αγωνίζονται ολοένα και περισσότερο στον γυναικείο στίβο. Αυτό στερεί από τις γυναίκες ίσες ευκαιρίες» δήλωσε η βουλευτής των Ρεπουμπλικανών, Βιρτζίνια Φοξ.

Οι Δημοκρατικοί, από την πλευρά τους, αντιτείνουν ότι οι απαγορεύσεις αυτές θα στερήσουν από διεμφυλικά άτομα τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αθλητικές εκδηλώσεις.

«Τα παιδιά σαν εμένα θα πρέπει να μπορούν να αθλούνται με τους φίλους τους» ανέφερε η 16χρονη τρανς μαθήτρια και αθλήτρια του χόκεϊ επί χόρτου, Ρεμπέκα Μπρούσεχοφ, σε μία συνέντευξη Τύπου μπροστά από το Κογκρέσο. «Υπάρχουν πραγματικά πιεστικά προβλήματα που επηρεάζουν τον γυναικείο αθλητισμό, όπως η παρενόχληση, οι σεξουαλικές επιθέσεις, η έλλειψη πόρων και οι άνισες αμοιβές» πρόσθεσε από την πλευρά του ο βουλευτής των Δημοκρατικών, Μαρκ Πόκαν, κατηγορώντας τους συντηρητικούς ότι «θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των τρανς παιδιών για πολιτικό όφελος». Ένα επιχείρημα που έχει την υποστήριξη πολλών φεμινιστικών ενώσεων, αλλά και αστέρων του αθλητισμού, όπως η σταρ του ποδοσφαίρου Μέγκαν Ράπινο.

Αν και εγκρίθηκε από το Κογκρέσο, το νομοσχέδιο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να περάσει από τη Γερουσία, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έλαβε θέση επί του θέματος, εκδίδοντας την πρώτη ημέρα της θητείας του ένα διάταγμα που αποσκοπεί στην «πρόληψη και καταπολέμηση των διακρίσεων με βάση την ταυτότητα φύλου ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή