Το Λονδίνο η πιο δημοφιλής πόλη της Ευρώπης για τους ιδρυτές startups

Στο μεταξύ, Παρίσι και Λισαβόνα (με 12%), Μόναχο (με 10%), Ταλίν (με 9,4%), Στοκχόλμη και Ζυρίχη ολοκληρώνουν τη δεκάδα των πιο δημοφιλών προορισμών για την ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων.

by Times Newsroom

Την ψήφο εμπιστοσύνης των ευρωπαϊκών startup εταιρειών συνεχίζει να κερδίζει το Λονδίνο, το οποίο αναδεικνύεται για το 2023 ως η καλύτερη πόλη της Ευρώπης για να ιδρύσει κάποιος μία νεοφυή εταιρεία. Πολύ ψηλά στη λίστα των Ευρωπαίων founders, που αναζητούν τον ιδανικό προορισμό για να εγκαταστήσουν τη startup τους, βρίσκεται το Βερολίνο, η Βαρκελώνη και το Άμστερνταμ.

Για την ακρίβεια, τα ¾ των ιδρυτών επιλέγουν το Λονδίνο και το Βερολίνο, με τη Βαρκελώνη και το Άμστερνταμ να αποσπούν την ψήφο εμπιστοσύνης του 17% των ιδρυτών startups – η κάθε μια – ως οι καλύτερες πόλεις για να ιδρύσει κανείς μια νεοφυή επιχείρηση στην Ευρώπη.

Μάλιστα, Λονδίνο και Βερολίνο παραμένουν στις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης την τελευταία πενταετία, με το Λονδίνο να εκτοπίζει φέτος από την κορυφή της λίστας το Βερολίνο. Στο μεταξύ, Παρίσι και Λισαβόνα (με 12%), Μόναχο (με 10%), Ταλίν (με 9,4%), Στοκχόλμη και Ζυρίχη ολοκληρώνουν τη δεκάδα των πιο δημοφιλών προορισμών για την ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων.

most-pop2


Ψηφίζουν Ευρώπη

Συνολικά, οι Ευρωπαίοι startuppers φαίνεται να προτιμούν την Ευρώπη έναντι της Αμερικής ως τόπο για την εγκατάσταση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Σύμφωνα με το report Startup Heatmap Europe, που συντάσσει ετησίως η εταιρεία DEEP Ecosystems, σχεδόν οι 7 στους 10 founders απαντούν ότι, αν δημιουργούσαν από την αρχή μια νεοφυή εταιρεία, θα προτιμούσαν να το κάνουν επί ευρωπαϊκού και όχι επί αμερικανικού εδάφους.

Η προτίμηση προς την Ευρώπη είναι πιο ισχυρή μεταξύ των startuppers της Δυτικής Ευρώπης (το 79% ψηφίζει τη γηραιά ήπειρο έναντι της Αμερικής), ενώ είναι πιο χαλαρή στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (όπου μόλις το 44% δείχνει να προτιμά την Ευρώπη έναντι της Αμερικής).

Ανερχόμενοι προορισμοί

Εκτός από τους 10 κορυφαίους προορισμούς, που επιλέγουν οι founders για την ίδρυση μιας startup, άλλες δέκα ευρωπαϊκές πόλεις βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη. Στην 11η θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Μαδρίτη, ενώ ακολουθούν το Δουβλίνο, η Κοπεγχάγη, η Βαρσοβία και το Μιλάνο στην 15η θέση, με το Ελσίνκι και τις Βρυξέλλες να έπονται (στη 16η και 17η θέση αντίστοιχα).

Στη θέση 18 της ίδιας κατάταξης για το 2023 συναντάμε την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, με την ισπανική Μάλαγα και τη Βιέννη να είναι οι δύο ευρωπαϊκές πόλεις, που συμπληρώνουν την κορυφαία εικοσάδα για το τρέχον έτος.

Ανερχόμενο αστέρι της λίστας για το 2023 αποτελεί το Παρίσι, το οποίο αναρριχήθηκε φέτος κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες στην κατάταξη των πιο δημοφιλών ευρωπαϊκών πόλεων για τους ιδρυτές startups. Εντυπωσιακή πορεία διέγραψε φέτος και η Μάλαγα, η οποία κατάφερε να πλασαριστεί, για πρώτη φορά, στη λίστα με τους είκοσι πιο ελκυστικούς προορισμούς για τους startuppers.

most_popular_tech_hubs_in_europe2

Πηγή: www.sepe.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com