Tουρκία: Δεκάδες συλλήψεις στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά

Κατηγορούνται για «απόπειρα διεξαγωγής παράνομων διαδηλώσεων»

by Times Newsroom

Στη σύλληψη δεκάδων ατόμων, που προσπάθησαν να φτάσουν στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς ενάντια στην οικονομική δυσπραγία που προκαλείται από τον μαινόμενο πληθωρισμό, προχώρησε η τουρκική Αστυνομία.

Το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης είχε επιτρέψει την πραγματοποίηση εορτασμών της Πρωτομαγιάς σε άλλη περιοχή και έκρινε παράνομες τις συγκεντρώσεις σε όλες τις άλλες τοποθεσίες .

Ένας δημοσιογράφος του Reuters είδε αστυνομικούς να διαπληκτίζονται με διαδηλωτές και να τους περνούν χειροπέδες, σε εικόνες που μεταδόθηκαν από τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης 30 άτομα στο κέντρο της Μπεσίκτας και άλλα 22 στην περιοχή Σισλί, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Demiroren.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης σήμερα ανέφερε ότι 164 διαδηλωτές συνελήφθησαν σε όλη την πόλη για «απόπειρα διεξαγωγής παράνομων διαδηλώσεων».

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Τουρκίας αναμένεται να ανέλθει στο 68% τον Απρίλιο, λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας και της άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων, υποχωρώντας ελαφρά μόνο μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με το Reuters.

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός και η οικονομική δυσπραγία που προκαλεί βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαδηλώσεων της φετινής Πρωτομαγιάς στη χώρα.

«Το κύριο θέμα μας φέτος έπρεπε να είναι το κόστος ζωής», είπε ο πρόεδρος συνδικάτου Turk-Is, Εργκούν Αταλάι, καθώς κατέθεσε στεφάνι στην πλατεία Ταξίμ και ζήτησε να προσαρμοστούν οι κατώτατοι μισθοί κάθε μήνα να αντανακλούν τις αυξανόμενες τιμές.

«Ο πληθωρισμός ανακοινώνεται στην αρχή κάθε μήνα. Ο ρυθμός πληθωρισμού θα πρέπει να προστίθεται στους μισθούς κάθε μήνα», είπε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή