Τζον Στιθ Πέμπερτον (1831-1888) Αμερικανός φαρμακοποιός

Γνωστός ως ο εφευρέτης της Κόκα Κόλα, η οποία, όσο ζούσε, χρησιμοποιούνταν μόνο ως φάρμακο

by Times Newsroom

Ο Τζον Στιθ Πέμπερτον (John Stith Pemberton) γεννήθηκε στο Νόξβιλ (Knoxville) της Κομητείας Κρόφορντ (Crawford Country) στις (8 Ιουλίου 1831 και απεβίωσε στις 16 Αυγούστου του 1888).

Ο Πέμπερτον ήταν Αμερικανός φαρμακοποιός και είναι γνωστός ως ο εφευρέτης της Κόκα Κόλα, η οποία, όσο ζούσε, χρησιμοποιούνταν μόνο ως φάρμακο. Όταν ήταν μόλις 19 ετών πήρε πτυχίο Ιατρικής, ενώ παράλληλα επέδειξε μεγάλες ικανότητες και στη φαρμακευτική. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο δρ. Πέμπερτον υπήρξε από τους πιο γνωστούς γιατρούς που είχε ποτέ η πόλη της Ατλάντα.

Ξεκίνησε να ψάχνει στα λιμάνια της Σαβάννα (Savannah), στην πολιτεία της Τζόρτζια, αναζητώντας το ιδανικό μείγμα φρέσκων συστατικών και μπαχαρικών από όλο τον κόσμο – μέχρι που τελικά το πέτυχε. Το Μάιο του 1886, μέσα στο εργαστήριό του, «γεννήθηκε» η πρώτη σταγόνα ενός από τα πλέον δημοφιλή προϊόντα στον κόσμο: της Coca-Cola.

Πηγές

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή