Βλέποντας την ταινία… “The Whole Wide World”

Η σύντομη ζωή του ποιητή και συγγραφέα Robert E. Howard

by Times Newsroom

Ο συγγραφέας, σεναριογράφος, ποιητής και μυθιστοριογράφος Robert E. Howard γεννήθηκε το 1906 και αυτοκτόνησε το 1936. Ήταν Αμερικανός συγγραφέας κυρίως φανταστικής λογοτεχνίας και επιστημονικής φαντασίας και έμεινε γνωστός για τον Κόναν τον βάρβαρο. Σε δώδεκα περίπου χρόνια έγραψε πάνω από εκατό ιστορίες, που δημοσιεύονταν σε περιοδικά της εποχής. Ο πατέρας του ήταν γιατρός και η μητέρα του ήταν αυτή που τον έκανε να αγαπήσει τη λογοτεχνία και την ποίηση. Ο Robert έμενε στο Τέξας μαζί με την       οικογένειά του και είχε μια πολύ κοντινή σχέση με τη μητέρα του. Από μικρή ηλικία έγραφε και ταυτόχρονα ήταν και ερασιτέχνης πυγμάχος.

Ο Robert είχε σχέση με την Novaline, η οποία αργότερα είχε ξεκινήσει σχέση και με τον καλύτερο του φίλο. Ο Robert είχε κατάθλιψη και δεν είχε ξεπεράσει ποτέ το οιδιπόδειο σύμπλεγμα, έχοντας μια σχέση εξάρτησης με τη μητέρα του, η οποία ήταν αρκετά χειριστική και απαιτούσε να έχει ο γιος της την αποκλειστική φροντίδα της. Η μητέρα του δεν τον άφηνε να μεγαλώσει ούτε να προχωρήσει σε ολοκληρωμένες ερωτικές σχέσεις, κάνοντας έναν βαθύ και σοβαρό δεσμό με κάποια κοπέλα. Η μητέρα του ελεγκτική και χειριστική, τον απασχολούσε διαρκώς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να είναι παρόν σε μια σχέση ώστε να εξελιχθεί. Η εμμονή που είχε με τη δουλειά σε συνδυασμό με τη φροντίδα της μητέρας του τον έκαναν μοναχικό και χωρίς στενές σχέσεις. Όταν ο Robert έμαθε πως η μητέρα του έχει πέσει σε κώμα αυτοπυροβολήθηκε.

Η ταινία περιγράφει τη ζωή του Robert το 1930 στο Τέξας, όπου έμενε. Το 1933 ο Robert συναντάει τη Novalyne, που ήθελε να γίνει συγγραφέας, ενώ ο ίδιος ήταν ήδη συγγραφέας. Η Novalyne μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ερωτεύεται τον Robert, ο οποίος δεν είναι και τόσο συναισθηματικά διαθέσιμος, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται. Νοιάζεται και ενδιαφέρεται για αυτή, αλλά συναισθηματικά δεν μπορεί να δεσμευτεί σε μια σχέση, λέγοντας ότι τον δρόμο του τον περπατά μόνος. Μια ρομαντική σχέση, που δεν εξελίσσεται, γιατί ο Robert δεν μπορεί να δεσμευτεί και να προδώσει τη μητέρα του, που τον έχει ανάγκη. Ο ίδιος, όμως, νιώθει προδομένος από τη Novalyne όταν βγαίνει με έναν φίλο του. Ο συναισθηματικός δεσμός ανάμεσα στους δύο νέους θεωρήθηκε ιδιαίτερα σημαντικός από τον Robert, ο οποίος στεναχωριέται που τελικά δεν εξελίσσεται.

The Whole Wide World. https://www.imdb.com/title/tt0118163/?ref_=tt_mv_close.

Κουραβάνας Νικόλαος & Παπαδοπούλου Ελένη, Ψυχολόγοι, MSc.

Posted by Κουραβάνας Νικόλαος- Παπαδοπούλου Ελένη, Ψυχολόγοι, MSc 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com