Βουλγαρία: Αγνοείται Έλληνας σκιέρ μετά από χιονοστιβάδα στις πλαγιές του Μπόροβετς

Χιονοστιβάδα έπληξε το χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στην Βουλγαρία, καταπλακώνοντας στο πέρασμά της μια ομάδα Ελλήνων σκιέρ και snowboarders.

by Times Newsroom

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον Έλληνα σκιέρ τα ίχνη του οποίου έπειτα από χιονοστιβάδα ενώ έκανε σκι στη Βουλγαρία. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, άλλοι τρεις Έλληνες ήταν μαζί του και κατάφεραν να διαφύγουν τον κίνδυνο. Στην επιχείρηση εντοπισμού του Έλληνα σκιέρ μετέχουν 25 διασώσεις μαζί με 4 εκπαιδευμένους σκύλους.

Η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης ειδοποιήθηκε για την κατάσταση γύρω στις 14:13 από μέλος της ομάδας που κατάφερε να γλυτώσει. Ο ακριβής αριθμός των ατόμων στην πληγείσα περιοχή παραμένει ασαφής, πιστεύεται ότι υπήρχαν τέσσερις Έλληνες υπήκοοι κατά τη στιγμή της χιονοστιβάδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από την Βουλγαρία η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Με αφορμή το περιστατικό, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση με την οποία συμβουλεύει τα άτομα να αποφεύγουν τις ελικοειδείς βόρειες, βορειοανατολικές και ανατολικές πλαγιές του Μπόροβετς.

Οι προσπάθειες έρευνας συνεχίζονται καθώς οι διασώστες κάνουν αγώνα δρόμου με τον χρόνο για να εντοπίσουν και να διασώσουν το αγνοούμενο άτομο που έχει παγιδευτεί κάτω από το χιόνι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com