Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, σύμφωνα με την Αγκυρα.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκεχειρία που επετέυχθη μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν χάρη στις προσπάθειες του προέδρου Τραμπ, ευχήθηκε να είναι μόνιμη και τόνισε τη σημασία του στενού διαλόγου για τον τερματισμό το συντομότερο της ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα και την ειρηνική επίλυση του πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας».
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι «οι δύο χώρες έχουν ευρεία δυναμική σε διάφορους τομείς, ιδίως στον τομέα της ενέργειας και των επενδύσεων, και η η προώθηση της συνεργασίας κυρίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας θα διευκολύνει την επίτευξη του στόχου για συνολικό όγκο εμπορικών συναλλαγών 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων».
«Οι δύο ηγέτες, ως κορυφαίοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, επέστησαν την προσοχή στη σημασία των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της Συμμαχίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.
Στη συνάντηση ετέθησαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και περιφερειακά και παγκόσμια θέματα.