Αφήστε να ενωθεί η Γερμανία, να μπει στο ΝΑΤΟ  και δεν θα επεκταθούμε ούτε ίντσα στην Ανατολή

Ο Ν. Τσόμσκι “φωτίζει” τις πραγματικές αιτίες της τραγωδίας στην Ουκρανία. Δίνει στοιχεία για την αφερεγγυότητα των ΗΠΑ και πως εξαπάτησε τη Ρωσία

by ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος στον κόσμο εν ζωή διανοητής! Ο καθηγητής φιλοσοφίας Νόαμ Τσόμσκι, παρόλο που η οικογένειά του εβραϊκής καταγωγής προέρχεται από την Ουκρανία, “δεν μασάει τα λόγια του”!

Σε συνεντεύξεις του, επικρίνει έντονα, τόσο τη βάρβαρη εισβολή των ρώσικων στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά πολύ περισσότερο τα ολέθρια λάθη και την υποκρισία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που, ευθύνονται, καθώς από χρόνια “προετοίμαζαν” τις συνθήκες, που οδήγησαν σ΄αυτή την κρίση!

Και κάνει αγωνιώδη έκκληση, να μην χαθούν ευκαιρίες, να γίνει διαπραγμάτευση, να λήξει ο πόλεμος. Αλλιώς, οδηγούμαστε στην καταστροφή!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Παραθέτουμε 13 σημεία “καρφιά”, του κορυφαίου διανοητή Νόαμ Τσόμσκι, στην… “ευπιστία” μας στη ΝΑΤΟική προπαγάνδα και την “ανεμελιά” της προκλητικής άγνοιάς μας, για όσα προηγήθηκαν και όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ουκρανία:

Νόαμ Τσόμσκι (1):

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Ουκρανία, θα δεχθεί ακόμα βαθύτερα πλήγματα. Και μπορεί να φτάσουμε και σε έναν τελικό πυρηνικό πόλεμο, αν δεν κυνηγήσουμε τις ευκαιρίες, που, υπάρχουν για μια διαπραγμάτευση”.

Νόαμ Τσόμσκι (2):

Πλησιάζουμε το πιο επικίνδυνο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας. Αντιμετωπίζουμε την προοπτική της καταστροφής της οργανωμένης ζωής στη Γη”!

Νόαμ Τσόμσκι (3):

«Πρέπει να επιλέξουν την επείγουσα διπλωματία αντί για την στρατιωτική κλιμάκωση, καθώς η τελευταία θα μπορούσε να αποτελέσει μια “θανατική καταδίκη” για το ανθρώπινο είδος, δίχως νικητές»

Νόαμ Τσόμσκι (4):

Tον Σεπτέμβρη του 2021 οι ΗΠΑ δημοσιοποίησαν τη βούλησή τους για ενισχυμένη στρατιωτική συνεργασία με την Ουκρανία, επιπλέον αποστολή ανεπυγμένων οπλικών συστημάτων, όλα τμήμα μιας στρατηγικής ενδυνάμωσης της Ουκρανίας με στόχο την σύνδεση με το ΝΑΤΟ.

Νόαμ Τσόμσκι (5):

Υπήρξε μια ξεκάθαρη, αδιαμφισβήτητη υπόσχεση από τις ΗΠΑ (από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Μπέικερ και τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους) προς τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, ότι εφόσον συμφωνούσαν στο να επιτρέψουν μια επανενωμένη Γερμανία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ θα διασφάλιζαν ότι δεν θα υπάρξει καμία κίνηση, ούτε μίας ίντσας προς την ανατολή”.

Νόαμ Τσόμσκι (6):

Και τι ισχύει με την επέκταση του ΝΑΤΟ; Εδώ τωρα, υπάρχουν πολλά ψέμματα που λέγονται”.

Νόαμ Τσόμσκι (7):

Ο Πούτιν ανησυχει για τη δημοκρατία όσο ανησυχούμε κι εμείς. Εάν είναι εφικτό να σπάσουμε τη “φούσκα” προπαγάνδας για μερικά μόνο λεπτά, οι ΗΠΑ έχουν μια μακρά ιστορία υποβάθμισης και καταστροφής δημοκρατιών!”

Νόαμ Τσόμσκι (8):

Πρέπει να σας υπενθυμίσω τα γεγονότα; Ιράν το 1953, Γουατεμάλα το 1954, Χιλή το 1974, κλπ κλπ. Αλλά εμείς, υποτίθεται ,ότι πρέπει να τιμούμε και να θαυμάζουμε την… αφοσίωση της Ουάσιγκτον στην εδαφική ακεραιοτητα και στη δημοκρατία”.

Νόαμ Τσόμσκι (9), (προς Μπάϊντεν):

Είναι βεβαια σωστό να αισθάνεσαι μια ηθική οργή απέναντι σε όλα αυτά που κάνει ο Πούτιν στην Ουκρανία, αλλά θα ήταν ακόμα πιο προοδευτικό να είχες μια ηθική οργή, για όλες τις άλλες φρικτές ωμότητες που έχουν γίνει (στους πολέμους που προηγήθηκαν).

Νόαμ Τσόμσκι (10):

Στο Αφγανιστάν, κυριολεκτικά εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα του λιμού. Γιατί; Υπάρχει φαγητό στις αγορές. Αλλά άνθρωποι που έχουν λίγα λεφτά πρέπει να βλέπουν τα παιδιά τους να λιμοκτονούν γιατί δε μπορούν να πάνε στην αγορά να αγοράσουν φαγητό. Γιατί; Επειδή οι ΗΠΑ, με την υποστήριξη της Βρετανίας, παρακρατούν τα κεφάλαια του Αφγανιστάν στις τράπεζες της Νέας Υόρκης”

Νόαμ Τσόμσκι (11):

Η κρίση υπέβοσκε επί μία εικοσιπενταετία καθώς οι ΗΠΑ απέρριπταν περιφρονητικά τις ρωσικές ανησυχίες ασφαλείας, κυρίως τις ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές της: τη Γεωργία και ειδικά την Ουκρανία. Υπάρχουν λόγοι να σκεφτόμαστε ότι αυτή η τραγωδία μπορούσε να έχει αποφευχθεί έως την τελευταία στιγμή».

Νόαμ Τσόμσκι (12) (για το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων):

Κάποτε ήταν ένα αυθεντικό κόμμα. Όμως τώρα είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα ανθρώπων”.

Νόαμ Τσόμσκι (13):

Αν εφαρμόζονταν οι νόμοι της Νυρεμβέργης, τότε όλοι οι Αμερικανοί πρόεδροι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πολεμο, θα έπρεπε να είχαν καταδικασθεί εις θάνατο δια απαγχονισμού”.

The following two tabs change content below.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Ο Γιάννης Κρητικός, είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και από το 1993 εργάζονταν στο «΄Εθνος της Κυριακής» ως ρεπόρτερ στο ελεύθερο ρεπορτάζ και στο ρεπορτάζ υγείας, μέχρι τον Μάϊο του 2016, που συνταξιοδοτήθηκε Κατάγεται από την Καβάλα, σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Στα φοιτητικά του χρόνια εργάστηκε ως ρεπόρτερ στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» του συγκροτήματος Λαμπράκη, αργότερα στο MEGA, ρεπόρτερ στην εκπομπή «Στούντιο 5». Εργάστηκε ακόμη ως κειμενογράφος στη διαφήμιση και επιμελήθηκε ειδικές εκδόσεις- λευκώματα, επίσης ως προϊστάμενος βιβλιοθήκης και υπεύθυνος ειδικών εκδόσεων στη ΓΓΕ. Ασχολήθηκε για χρόνια με περιοδικά της θάλασσας, ήταν αρχικά αρχισυντάκτης στο περιοδικό «Τρίαινα», αργότερα διευθυντής στο περιοδικό Θάλασσα και Γιώτινγκ. Ασχολείται μέχρι τώρα ερασιτεχνικά με την καλλιτεχνική φωτογραφία, ενώ τα καλοκαίρια, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καβάλα, με καταδύσεις και φωτογραφίες βυθού. ΄Αρχισε τη δημοσιογραφική του ενασχόληση ως έφηβος στην Καβάλα, εργάστηκε αρχικά στις εφημερίδες «Καβάλα», «Πρωϊνή», αργότερα διευθυντής στη «Δευτεριάτικη Πρωϊνή», ρεπόρτερ στον τοπικό ραδιοσταθμό της ΕΡΑ, ενώ υπήρξε για σειρά ετών ανταποκριτής αθηναϊκών εφημερίδων. Το 2008 βραβεύτηκε από το ΄Ιδρυμα Μπότση με το βραβείο ελεύθερου – κοινωνικού ρεπορτάζ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή