Η Λε Πεν αποκλείει κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τον Ζεμούρ

Ο Ζεμούρ, στην ομιλία του μετά τον α' γύρο των εκλογών, είχε εκφράσει δημόσια την στήριξή του στην κ. Λε Πεν εν όψει του β' γύρου στις 24 Απριλίου

by Times Newsroom

Η Μαρίν Λε Πεν το κατέστησε σαφές: δεν θέλει σε καμία περίπτωση να προσεγγίσει για συνεργασία τον πρώην πολιτικό της αντίπαλο, ακροδεξιό Ερίκ Ζεμούρ.

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, η υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού έδειξε ότι η ενσωμάτωση του αρχηγού της «Reconquête!» στην ομάδα της «δεν έχει καμία πιθανότητα». «Δεν το θέλει και δεν το θέλω», είπε στο France Inter.

«Εξέφρασα σε όλη την εκστρατεία στον πρώτο γύρο τις διαφορές που θα μπορούσα να έχω με τον Ερίκ Ζεμούρ, αλλά πάντα παραδεχόμουν ότι ήταν μέρος του στρατοπέδου εκείνων που πιστεύουν στη Γαλλία, που πιστεύουν ότι η Γαλλία πρέπει να γίνει ξανά κυρίαρχη χώρα». Ο Ζεμούρ, στην ομιλία του μετά τον α’ γύρο των εκλογών, είχε εκφράσει δημόσια την στήριξή του στην κ. Λε Πεν εν όψει του β’ γύρου στις 24 Απριλίου.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο νομοθετικών συμμαχιών και ειδικότερα συμμαχιών με την παράταξη του Ζεμούρ, η Μαρίν Λε Πεν απάντησε: «Δεν είμαστε ακόμη εκεί. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στον δεύτερο γύρο. Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν αργότερα και είναι προφανές ότι θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή