Αλτσχάιμερ: Τα γνωστά φάρμακα που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο

Η νόσος Αλτσχάιμερ ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με τους αριθμούς να αναμένεται να εκτιναχθούν έως το 2050, την ώρα που η έλλειψη ουσιαστικών θεραπειών αντιπροσωπεύει μια σημαντική ανεκπλήρωτη ιατρική ανάγκη.

by Times Newsroom

Σε μελέτη, με επικεφαλής τον Jerold Chun, που δημοσιεύτηκε στο Pharmaceuticals, οι επιστήμονες στο Sanford Burnham Prebys εντόπισαν τώρα πολλά υποσχόμενους συσχετισμούς μεταξύ ορισμένων κοινών φαρμάκων και μειωμένης συχνότητας εμφάνισης Αλτσχάιμερ.

Η νέα έρευνα του Δρ. Chun βασίζεται στη δημοσίευση-ορόσημο του εργαστηρίου του στο Nature το 2018 που περιέγραφε πώς ο ανασυνδυασμός σωματικών γονιδίων σε νευρώνες μπορεί να παράγει χιλιάδες νέες παραλλαγές γονιδίων στους εγκεφάλους που νοσούν από Αλτσχάιμερ. Αποκάλυψε επίσης για πρώτη φορά πώς το γονίδιο APP που συνδέεται με τη νόσο, ανασυνδυάζεται χρησιμοποιώντας τον ίδιο τύπο ενζύμου που βρίσκεται στον HIV.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο Oloygeia.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com