Αυτές είναι οι καλύτερες ελληνικές πόλεις για σπουδές

by Times Newsroom

Η φοιτητική ζωή είναι η περίοδος που θυμόμαστε όλοι μας και δεν είναι τυχαίο που πολλοί την περιγράφουν ως τα καλύτερα χρόνια τους. Και όχι άδικα, καθώς η ανεμελιά της νεότητας σε συνδυασμό με την αυτονομία, συνθέτουν έναν άψογο συνδυασμό και χαρίζουν πολλές αναμνήσεις. Αν λοιπόν είσαι και εσύ έτοιμος να καλωσορίσεις τη νέα σου καθημερινότητα ως φοιτητής και θέλεις να μάθεις ποιες είναι οι καλύτερες ελληνικές πόλεις για σπουδές, συνέχισε να διαβάζεις.

Παρακάτω σου έχουμε τις πιο δημοφιλείς φοιτητουπόλεις που προτιμούν οι απανταχού σπουδαστές, καθώς και τα μέρη που συχνάζουν. Αν είσαι έτοιμος, πάμε να τις δούμε όλες!

Θεσσαλονίκη

Δε θα μπορούσαμε να μη βάλουμε στη λίστα μας την όμορφη συμπρωτεύουσα, η οποία υπόσχεται απίθανες φοιτητικές στιγμές. Αν λοιπόν ψάχνεις για ιδιωτικά πανεπιστήμια στη Θεσσαλονίκη ή για οποιοδήποτε άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα, οι επιλογές που θα βρεις θα σε εκπλήξουν. Μόλις κατασταλάξεις με το αντικείμενο των σπουδών σου, ήρθε η ώρα να ζήσεις την πόλη.

Μην ξεχνάς! Η Θεσσαλονίκη είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη διασκέδαση, το καλό φαγητό και τα άπειρα στέκια που θα βρεις σε κάθε στενό της. Εξερεύνησε λοιπόν τα μαγαζιά γύρω από τη Ροτόντα, κάνε τις βόλτες σου στη Νέα Παραλία και επισκέψου (τουλάχιστον μία φορά!) το δημοφιλές camping στο Ποσείδι.

Αθήνα

Η γοητευτική Αθήνα είναι μια μεγαλούπολη που πραγματικά τα έχει όλα. Αν και οι αποστάσεις μπορεί να σε τρομάξουν, τα μεταφορικά μέσα τις εκμηδενίζουν και σου δίνουν τη δυνατότητα να μεταφερθείς από το κέντρο της πόλης στη ριβιέρα της σε λίγα μόνο λεπτά. Εδώ, όπως είναι προφανές, θα βρεις μεγάλο αριθμό πανεπιστημίων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για να επιλέξεις το αντικείμενο που επιθυμείς.

Η φοιτητική ζωή λοιπόν στην πρωτεύουσα συνοδεύεται από πολλά πάρτυ, ξέφρενη διασκέδαση, αλλά και εναλλακτικές επιλογές. Είτε λοιπόν σου αρέσει να διασκεδάσεις σε μεγάλα κλαμπ, είτε προτιμάς χαλαρά και παρεΐστικα στέκια, στην Αθήνα θα βρεις τα πάντα. Τέλος, μην ξεχάσεις να “εκμεταλλευτείς” και την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και να εξερευνήσεις μουσεία και αρχαιολογικά μνημεία.

Πάτρα

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν, η Πάτρα είναι μια πόλη ειδικά φτιαγμένη για φοιτητές και για αυτό τον λόγο όχι μόνο αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς φοιτητουπόλεις, αλλά υποδέχεται και αρκετές χιλιάδες σπουδαστές κάθε χρόνο. Ακόμα όμως και αν δεν πιστεύεις σε αφηγήματα, η πόλη αυτή είναι ενισχυμένη με αξιόλογα εκπαιδευτικά ιδρύματα με πληθώρα αντικειμένων.

Επιπλέον, στην Πάτρα θα βρεις αμέτρητες επιλογές για κοινωνικοποίηση, από όμορφα καφέ, μέχρι και ψαγμένα μπαράκια. Μία βόλτα στην Ηφαίστου, μία στάση στα σκαλάκια του Αγίου Νικολάου και φυσικά η συμμετοχή στο περίφημο πατρινό καρναβάλι, θα σε βάλουν για τα καλά στο vibe της φοιτητούπολης και θα σου δημιουργήσουν αναμνήσεις μιας ζωής.

Ιωάννινα

Για το τέλος σου αφήσαμε τα όμορφα Ιωάννινα με τη γραφική τους λίμνη. Πέρα όμως από τα απαράμιλλου κάλους σημεία τους, φιλοξενούν και πλήθος φοιτητών από όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο!). Όπου υπάρχουν όμως σπουδαστές, υπάρχουν και πολλές επιλογές στη διασκέδαση, και φυσικά τα Γιάννενα δε θα σε απογοητεύσουν.

Σε συμβουλεύουμε λοιπόν να εξερευνήσεις τη Λεωφόρο Δωδώνης, τη Μιχαήλ Άγγελου, την πλατεία Πάργης και την Ανεξαρτησίας και να ανακαλύψεις τα στέκια που θα σου ταιριάξουν. Στην περίπτωση δε που είσαι αθλητικός και λατρεύεις τη φύση, μπορείς να ετοιμάσεις τον εξοπλισμό σου και να κάνεις rafting στον ποταμό Βοϊδομάτη. Ένα είναι το σίγουρο! Στα Γιάννενα θα δημιουργήσεις απίθανες φοιτητικές στιγμές.

Αν έφτασες ως εδώ, μόλις είδες τις καλύτερες ελληνικές πόλεις για σπουδές. Διάλεξε λοιπόν αυτή που θεωρείς ότι σου ταιριάζει και καλύπτει όλες σου τις ανάγκες και ξεκίνησε το όμορφο ταξίδι της φοιτητικής ζωής. Να θυμάσαι! Όπου και αν βρίσκεσαι, είναι σημαντικό να αξιοποιείς όλες τις ευκαιρίες που σου δίνονται και να είσαι ανοιχτός να δοκιμάζεις πράγματα. Μόνο έτσι θα γνωρίσεις ποιος πραγματικά είσαι. Από εμάς, καλή αρχή στα νέα σου ξεκινήματα!

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com