Ανάλυση του BBC για το μακελειό στη Μόσχα – Αναμένει «ακραία βία» αντίδραση από τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Τα παραδείγματα από το παρελθόν που ανέφερε ο καθηγητής του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, Μάθιου Σάσεξ

by Times Newsroom

Την απάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν περιμένει η διεθνής κοινότητα στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο BBC ο καθηγητής του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, Μάθιου Σάσεξ, «η Ρωσία έχει μακρά ιστορία στο να αντιμετωπίζει πολλούς από τους ανθρώπους στο έδαφός της που είναι μουσουλμάνοι, όχι ιδιαίτερα καλά».

«Είχαμε δύο πολέμους στην Τσετσενία. Ο δεύτερος από το 1999 έως το 2006 ήταν κάτι σαν “ριζοσπαστικοποιημένος” πόλεμος, στον οποίο υπήρχαν άνθρωποι που πολέμησαν με το Ισλαμικό Κράτος εναντίον της ρωσικής κυβέρνησης», υπογράμμισε ο Σάσεξ και συνέχισε:

«Έκτοτε, οι δραστηριότητες της Ρωσίας στη Συρία έκαναν το Ισλαμικό Κράτος να βλέπει τη ρωσική κυβέρνηση ως πρωταρχική απειλή».

Όπως σημείωσε ο καθηγητής, η ρωσική απάντηση στο μακελειό στο Crocus Hall θα είναι μια απάντηση «ακραίας βίας», αναφέροντας ως παράδειγμα τα όσα ακολούθησαν την πολιορκία του θεάτρου της Μόσχας το 2002 και την πολιορκία του σχολείου στο Μπεσλάν το 2004.

«Ίσως δεν είναι τόσο σημαντικό ποιος πραγματοποίησε τις επιθέσεις, αλλά ποιος αποφασίζει η ρωσική κυβέρνηση ότι φταίει και εναντίον ποιου θα απαντήσει;», σχολίασε.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com