Μακελειό στην Μόσχα: Σάλος με το βίντεο από ανάκριση υπόπτου – «Μου έταξαν μισό εκατομμύριο ρούβλια για να τους σκοτώσω»

Τα ρωσικά ΜΜΕ αλλά και πολλά «κανάλια» στην εφαρμογή Telegram μεταδίδουν ένα βίντεο, που φέρεται να απεικονίζει την ανάκριση ενός υπόπτου για το χθεσινό (22/3) τρομοκρατικό χτύπημα σε συναυλιακό χώρο στην Μόσχα.

by Times Newsroom

Στο βίντεο, ο άνδρας ισχυρίζεται ότι έφτασε στη Ρωσία από την Τουρκία, στις 4 Μαρτίου. Ομολογεί ότι δέχθηκε εντολές από τρίτους για να διεξάγει το χτύπημα, χωρίς όμως να κατονομάζει κάποιον συγκεκριμένα. Το κίνητρό του ήταν τα λεφτά, όπως λέει. «Μου προσέφεραν μισό εκατομμύριο ρούβλια».

Το βίντεο μοιράστηκε στα social media και η αρχισυντάκτρια του Russia Today, Μαργαρίτα Σιμονιάν, η οποία σχολίασε:

«Γνωρίζουμε ήδη τα ονόματα των δραστών, έχουμε δει τα πρόσωπά τους και μάθει για όσα “κελαηδούν” κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων. Αμέσως γίνεται φανερό γιατί χθες τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εν χορώ ότι πρόκειται για χτύπημα του ISIS. Δεν πρόκειται για το ISIS και οι δράστες επιλέγονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να πειστεί η ηλίθια παγκόσμια κοινότητα».

«Αυτοί δεν είναι ISIS. Αυτοί είναι Ουκρανοί. Πρόκειται για μια καλά συντονισμένη ομάδα αρκετών άλλων».

Μακελειό στην Μόσχα: Οι δράστες είχαν «επαφές» στην Ουκρανία, λένε οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) ανέφερε ότι τέσσερα από τα 11 άτομα που συνελήφθησαν για την τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall στην Μόσχα, προσπαθούσαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία, όπου είχαν «επαφές».

«Μετά την τρομοκρατική επίθεση, οι εγκληματίες προσπάθησαν να διαφύγουν κινούμενοι με αυτοκίνητο προς τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Ως αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών των ειδικών και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, και οι τέσσερις τρομοκράτες συνελήφθησαν μέσα σε λίγες ώρες ο ένας από τον άλλο στην περιοχή του Μπριάνσκ. Αυτή τη στιγμή μεταφέρονται στη Μόσχα», ανέφερε η FSB.

Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών ισχυρίζεται ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση, οι εγκληματίες σκόπευαν να περάσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, καθώς «είχαν σχετικές επαφές από την ουκρανική πλευρά».

Η FSB πρόσθεσε ότι ερευνά όλες τις συνθήκες της τρομοκρατικής επίθεσης, η οποία «είχε σχεδιαστεί προσεκτικά».

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ενώ η Ουκρανία έχει αρνηθεί ήδη από χθες οποιαδήποτε ανάμειξη. Αν βρεθεί ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την επίθεση, «θα πρέπει να υπάρξει μια σαφής απάντηση στο πεδίο της μάχης», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο δήλωση που έκανε σήμερα ο Ρώσος βουλευτής και στρατηγός εν αποστρατεία, Αντρέι Καρταπόλοφ.

Μακελειό στην Μόσχα: Συνελήφθησαν 11 άτομα σχετικά με την επίθεση 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων «Interfax», ο επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας της Ρωσίας (FSB), Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, μόλις ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την σύλληψη έντεκα ατόμων που πιθανόν σχετίζονται με την χθεσινή (22/3) τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στην Μόσχα.

Ανάμεσα στους έντεκα συλληφθέντες φέρεται να συγκαταλέγονται τα τέσσερα άτομα που διέφυγαν νωρίτερα της σύλληψης, μετά από συμπλοκή τους με την αστυνομία.

Συγκεκριμένα, σήμερα (23/3) το πρωί, ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας, Αλεξάντερ Κινστάιν, είχε δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για την σύλληψη δύο υπόπτων, αναφέροντας πως τέσσερα ακόμη άτομα, που βρίσκονταν μαζί τους, είχαν καταφέρει, αρχικά, να διαφύγουν της σύλληψης.

Σύμφωνα με τον Κινστάιν, οι έξι ύποπτοι επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο, το οποίο η αστυνομία εντόπισε κοντά στο χωριό Τέπλυ, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ρωσίας με την Λευκορωσία και την Ουκρανία.

Το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε μετά από αίτημα των αστυνομικών και προσπάθησε να διαφύγει. «Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, έπεσαν πυροβολισμοί και το αυτοκίνητο ανατράπηκε. Ένας τρομοκράτης συνελήφθη επί τόπου, οι υπόλοιποι διέφυγαν στο δάσος. Ως αποτέλεσμα της έρευνας, ένας δεύτερος ύποπτος βρέθηκε και συνελήφθη περίπου στις 3:50 π.μ. Η αναζήτηση για τους υπόλοιπους συνεχίζεται», είπε ο Κινστάιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα πιστόλι PM, ένας γεμιστήρας για καραμπίνα Καλάσνικοφ και διαβατήρια πολιτών του Τατζικιστάν.

Το κανάλι «Caution, News» δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία τεσσάρων ατόμων που φέρεται να ταξίδευαν με αυτοκίνητο που σταμάτησε στην περιοχή Μπριάνσκ. Το υπουργείο Εξωτερικών του Τατζικιστάν δήλωσε ότι «η πλευρά του Τατζικιστάν δεν έχει λάβει επιβεβαίωση από τις επίσημες ρωσικές αρχές για τις πληροφορίες που κυκλοφορούν επί του παρόντος σχετικά με τη συμμετοχή πολιτών του Τατζικιστάν» στην τρομοκρατική επίθεση.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Μακελειό στην Μόσχα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Έφθασαν τους 115, πάνω από 200 οι τραυματίες

Τουλάχιστον 115 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε χθες, Παρασκευή, σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, επικαλούμενη προκαταρκτικά στοιχεία, και προειδοποίησε ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί. Αυτή την στιγμή, ο αριθμός των τραυματιών υπολογίζεται πως έχει ξεπεράσει τους 200.

Η Ρωσία θα τιμωρήσει αυτούς που ευθύνονται για την επίθεση, δήλωσε παράλληλα ο γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ, σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι η επίθεση αυτή δείχνει ακριβώς το μέγεθος της απειλής που συνιστά η τρομοκρατία για τη Ρωσία.

Μακελειό στην Μόσχα: Το χρονικό της επίθεσης

Χθες, 22/3, ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο κατάμεστο Crocus City Hall – μια αίθουσα συναυλιών στο Κρασνογκόρσκ, βορειοδυτικά της Μόσχας – και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σκορπώντας τον θάνατο. Ακολούθησαν εκρήξεις και ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα στο κτίριο.

Ένας μουσικός παραγωγός που βρισκόταν στα καμαρίνια, αφηγήθηκε ότι «λίγο πριν από την έναρξη» της συναυλίας, ακούστηκαν πυροβολισμοί και κραυγές και είδε πανικόβλητους θεατές που έτρεξαν να βγουν έξω.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα Telegram καταγράφονται στιγμιότυπα από την εισβολή των ενόπλων, πυροβολισμοί στο αμφιθέατρο, θεατές να αναζητούν καταφύγιο πίσω από τα καθίσματα και άλλους να σπεύδουν προς την έξοδο.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από αρκετές ώρες και αφότου τμήμα της οροφής κατέρρευσε. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, η οροφή του κτηρίου έχει πλέον καταρρεύσει ολοσχερώς.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ και ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση» στους τραυματίες.

Τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλοί ξένοι ηγέτες καταδίκασαν την αιματηρή επίθεση, εκφράζοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του μακελειού.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Ουάσινγκτον διαθέτει πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ότι μαχητές της εξαπέλυσαν την πολύνεκρη επίθεση. Υπενθύμισαν εξάλλου ότι οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πριν από δύο εβδομάδες τη Ρωσία για τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com