Ανοιξιάτικο street style: Tips για να το πετύχεις

by Times Newsroom

Η άνοιξη σηματοδοτεί μια νέα αρχή και κυριότερα την αναγέννηση της φύσης. Μαζί με αυτή, ήρθε η ώρα να “αναγεννηθεί” κι η γκαρνταρόμπα σου! Κάθε εποχή προσφέρει απεριόριστες κι άκρως στυλάτες ενδυματολογικές επιλογές, όμως η ανοιξιάτικη συλλογή θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Μιλάμε για την εποχή που ξεδιπλώνεται η πιο χαριτωμένη και παιχνιδιάρικη διάθεση του εαυτού μας, με ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ που σημαίνουν τον ερχομό της νέας σεζόν.

Αφού λοιπόν το επιτρέπει κι ο καιρός, ήρθε η ώρα να δείξεις τις στυλιστικές σου ικανότητες και να απογειώσεις το street style σου. Για να σε διευκολύνουμε, σου έχουμε συγκεντρώσει μερικά χρήσιμα tips που θα σου δώσουν το απόλυτο off-duty model look, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια!

  1. Τα must-have μπλουζάκια

Δε γίνεται να “υπηρετήσεις” το street style χωρίς το ιδανικό μπλουζάκι. Η ίδια η άνοιξη διακατέχεται από μια ανάλαφρη και χαλαρή διάθεση, οπότε το ίδιο μοτίβο θα ακολουθηθεί και με τα tops. Όταν πρόκειται για μπλούζες γυναικείες, οι επιλογές είναι πολλές, πράγμα που μπορεί να λειτουργήσει και καθησυχαστικά και πιεστικά στη συνείδησή σου. Δε χρειάζεται όμως να γεμίσεις την ντουλάπα σου με πολλά τοπάκια. Η δική μας πρόταση, είναι να ξεκινήσεις με μερικά staple κομμάτια, όπως ένα λευκό ή μαύρο T-shirt και πάνω σε αυτά να “χτίσεις” τα πιο γοητευτικά ανοιξιάτικα looks.

Αν πάλι θες να ξεφύγεις από τη μονοτονία και τη μονοχρωμία, δε βλάπτει να προσθέσεις και μερικά fun χρώματα. Οι fashionistas έχουν περπατήσει τους δρόμους φορώντας τους πιο τολμηρούς συνδυασμούς, δίνοντας το έναυσμα για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου, αλλά και συνάμα casual look. Μια μπλούζα σε μπλε, κίτρινο ή και πράσινο χρώμα θα εξελίξει το στυλ σου και θα μεταμορφώσει κάθε αδιάφορο σύνολο, σε ένα outfit γεμάτο χαρακτήρα!

  1. Ένα classic παντελόνι

Όσα παντελόνια κι αν έχεις, δε θα είναι ποτέ αρκετά. Επειδή ακριβώς είναι τόσο αγαπητά, οι fashion experts τα υποστηρίζουν και τα προτείνουν για τις casual, street style εμφανίσεις μας χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι τελευταίες τάσεις φέρνουν στο φως τα ψηλόμεσα τζιν σε straight γραμμές, που αναδεικνύουν τα πόδια και τη σιλουέτα, ενώ την ίδια στιγμή το oversized fit έχει γίνει το νούμερο ένα στυλ στα κομμάτια της ανοιξιάτικης συλλογής.

Βέβαια, για ένα ακόμα πιο relaxed κι ανάλαφρο look μπορείς να διαλέξεις ένα λινό ή υφασμάτινο παντελόνι, πάλι σε ίσια ή φαρδιά γραμμή. Οι κορυφαίοι street stylers τα έχουν αναδείξει ως ένα από τα πιο κλασικά και διαχρονικά κομμάτια της ανοιξιάτικης ντουλάπας, αφού έχουν τη δύναμη να συνδυαστούν εύκολα με τα υπόλοιπα ρούχα και να οδηγήσουν στη δημιουργία πολλών minimal, αλλά και statement outfits!

  1. Casual παπούτσια

Αν έχεις ιδιαίτερη αγάπη προς τα flat και πιο καθημερινά παπούτσια, το street style είναι με το μέρος σου. Πάντα με γνώμονα την άνεση και το στυλ, τα sneakers είναι μια επιλογή που κάνεις με κλειστά μάτια. Τις περισσότερες φορές, τα sneakers είναι αυτά που έχουν τη πρωταγωνιστική θέση στην ντουλάπα μας, ακριβώς γιατί εξυπηρετούν κάθε καθημερινή ανάγκη χωρίς να κουράζουν ούτε στο περπάτημα, ούτε στο styling.

Γιατί όμως να “βαδίσεις” σε safe μονοπάτια; Με μια γρήγορη ματιά στα τελευταία trends θα δεις ότι κανένα χρώμα δεν είναι υπερβολικά τολμηρό. Οι νόρμες της μόδας έχουν γίνει ανεκτικές και ενθαρρύνουν επιλογές παπουτσιών σε έντονα χρώματα, όπως μπλε, κόκκινο ή κίτρινο. Τα λευκά sneakers πάντα θα αποτελούν το highlight κάθε σεζόν, όμως μερικές vibrant αποχρώσεις δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν!

  1. Τα απαραίτητα αξεσουάρ

Τα πολυαγαπημένα αξεσουάρ δε γίνεται να λείψουν από ένα street style σύνολο. Ένα πρακτικό και λειτουργικό στυλ επιτυγχάνεται με μία tote ή bucket bag. Αυτές οι τσάντες θα γίνουν ο καλύτερός σου φίλος για την ανοιξιάτικη σεζόν και θα σε συνοδεύουν σε όλες τις καθημερινές σου εμφανίσεις. Είναι κλασικές, ευρύχωρες και δημιουργούν ένα απόλυτο casual και χαλαρό look. Παράλληλα, οι fashionistas φέρνουν τις μπαντάνες και τα φουλάρια πίσω στη μόδα, δείχνουν να τα αγαπούν πολύ, αλλά και να τα θεωρούν ένα staple κομμάτι του streetwear.

Ο ανοιξιάτικος ήλιος δεν αστειεύεται, οπότε πρέπει κι εσύ να λάβεις μέτρα για την προστασία και το στυλ σου. H 90’s και η Υ2Κ αισθητική κάνουν ένα δυναμικό comeback και φέρνουν στο προσκήνιο τα jockey και τα bucket hats. Τα χρώματα και τα σχέδια είναι αμέτρητα και μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε γούστο. Μάλιστα, μια πολύ στυλάτη πρόταση θα ήταν να τα συνδυάσεις με κάποιο άλλο κομμάτι του outfit σου, όπως με τα παπούτσια ή τη τσάντα σου ή να διαλέξεις μια πιο έντονη απόχρωση για ένα κομψό color blocking σύνολο!

Με το στυλ και την άνεση στο στόχαστρο, τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος. Η άνοιξη σου “ανοίγει” διάπλατα τις πόρτες της και σου δίνει την ευκαιρία να τολμήσεις και να ανανεώσεις το look σου. Φόρεσε τα πιο cool συνολάκια και κάνε κάθε δρόμο την προσωπική σου πασαρέλα!

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com