Απίστευτη κακοκαιρία σε περιφέρειες της Ιταλίας: Εικόνες χάους – Κολυμπούν για να σώσουν τους εγκλωβισμένους

Η κατάσταση επιφυλακής θα παραμείνει «στο κόκκινο» τουλάχιστον για ένα ακόμη εικοσιτετράωρο

by Times Newsroom

Η κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει τις περιφέρειες Μάρκε και Εμίλια Ρομάνια, με πρωτεύουσες την Μπολόνια και την Ανκόνα στην Ιταλία. Χίλιοι περίπου κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους με τη βοήθεια της πυροσβεστικής και της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Στην πόλη Τσεζένα ο ποταμός Σάβιο υπερχείλισε και πολλοί άνθρωποι ανέβηκαν στις στέγες των σπιτιών εξαιτίας της πλημμύρας, ενώ οι καραμπινιέροι βοήθησαν δεκάδες ηλικιωμένους να απομακρυνθούν από τα ισόγεια στα οποία ζουν.

Οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία ζήτησαν από τους κατοίκους να μην μετακινηθούν από τα σπίτια τους μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι ισχυρές βροχοπτώσεις πρόκειται να συνεχιστούν μέχρι αύριο το βράδυ.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο σε δεκάδες πόλεις της Εμίλια Ρομάνια και της περιφέρειας Μάρκε. Οι περισσότερες σιδηροδρομικές και οδικές συνδέσεις έχουν διακοπεί και η κατάσταση επιφυλακής θα παραμείνει «στο κόκκινο» τουλάχιστον για ένα ακόμη εικοσιτετράωρο.

Βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν το μέγεθος της κακοκαιρίας και του χάους που επικρατεί. Χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα με μια γυναίκα η οποία κρατά στην αγκαλιά της ένα παιδάκι και ορισμένοι προσπαθούν να τους πλησιάσουν κολυμπώντας προκειμένου να τους απεγκλωβίσουν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή