Ένας πολύ ειδικός τραπεζικός λογαριασμός

Μια αλληγορική υπόθεση που μπορεί να μας κινητοποιήσει…

by Times Newsroom

Φανταστείτε ότι έχετε έναν ειδικό τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο γίνεται κατάθεση κάθε πρωί ενός σταθερού ποσού της τάξεως των 86.400 ευρώ. Ο λογαριασμός δεν μεταφέρει κανένα υπόλοιπο από μέρα σε μέρα, κι επίσης σας επιτρέπει να μην διατηρείτε υπόλοιπο μετρητών, ενώ κάθε βράδυ, στις 12 ακριβώς τα μεσάνυχτα, μηδενίζει, δηλαδή ακυρώνει οποιοδήποτε μέρος του ποσού που δεν είχατε χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τι θα κάνατε με έναν τέτοιο ειδικό λογαριασμό; Δε θα θέλατε να τραβάτε όλο το ποσό κάθε μέρα έτσι ώστε να μην χάνετε ούτε ένα ευρώ;

Αν το καλοσκεφτείτε, όλοι έχουμε έναν τέτοιον ειδικό λογαριασμό! Ο λογαριασμός αυτός όμως που όλοι έχουμε δεν αποταμιεύει χρήματα, αλλά χρόνο. Κάθε πρωί, σας πιστώνει με 86.400 δευτερόλεπτα. Κάθε βράδυ διαγράφει, ως χαμένο, ό,τι χρόνο δεν χρησιμοποιήσατε με σύνεση. Ο λογαριασμός αυτός δεν επιτρέπει υπερανάληψη, ώστε να μπορείτε να δανειστείτε ή να χρησιμοποιήσετε παραπάνω χρόνο από αυτόν που πραγματικά έχετε. Ο αχρησιμοποίητος χρόνος απλά χάνεται για πάντα κι αν αποτύχετε να χρησιμοποιήσετε τις καταθέσεις της ημέρας, δεν μπορείτε να τις λάβετε πίσω, είναι η απώλειά σας.

Η διαχείριση του χρόνου, λοιπόν, είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη, όπως και οι προτεραιότητες για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του.

Πηγή: 15 Motivational and Inspiring Short Stories – 4Recruitment Services

_____________________________________________________________

  • Κουραβάνας Νικόλαος- Παπαδοπούλου Ελένη, Ψυχολόγος, MSc.

Posted by Κουραβάνας Νικόλαος- Παπαδοπούλου Ελένη, Ψυχολόγος, MSc 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com